Forum Discussion

dorotka9906's avatar
3 years ago
Solved

Playstation 5 problemy z grą the Sims 4

Cześć. 
zainstalowałam sobie podstawową wersję The Sims 4 i posiadam problem iż za każdym razem, nawet na niwym zapisie gry moja rozgrywka się zacina. Nie mogę nic zrobić z moim simsem, nie działa kursor wiec nie mogę nawet wywołać czynności. Działa jedynie kursor, który odpowiada za opcje gry tj: zmiana czasu, włączenie znajomosci. 
 Odinstalowywałam grę i instalowałem ją ponownie, włączałam i wyłączyłam konsolę, ustawienia do domyślnych oraz przywracałam licencje. Niestety bez skutku, po wejściu ponownie do gry i uruchomieniu ostatniej rozgrywki dzieje się to samo. 

• Na obecnym profilu usuń wcześniejsze zapisy (lokalne i w chmurze). Dodatkowo sprawdź czy z poziomu nowego konta PSN będzie można grać bez problemu (załóż nowe konto PSN jeśli obecnie takim nie dysponujesz).

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @dorotka9906 

Dzięi za Twój wpis i opis kroków, które masz już za sobą.

Podobny problem był napraiony w jednej z ostatnich aktualizacji - link

Upewnij się wobec tego, że zarówno konsola jak i gra są w pełni zaktualizowane. Nastęnie wyłącz konsolę i odłącz ją od zasilania na 2-3 minuty.

Mam nadzieję, że to pomoże. Najlepiej sprawdź najpier nowy zapis i daj nam znać o postępach.

Pozdrawiam,

_Kalina

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @dorotka9906

1.Konsole już odlączalas od zasilania wiec to jest już odhaczone
    2.Przejdź do ekranu głównego PlayStation.
    Zaznacz grę, w którą grasz, i naciśnij przycisk Opcje na kontrolerze.
    Wybierz „Sprawdź aktualizację” i zainstaluj wszystkie dostępne aktualizacje. Następnie całkowicie zrestartuj konsolę.
    3. Upewnij się, że oprogramowanie systemowe konsoli jest aktualne.
    Wybierz Ustawienia u góry ekranu głównego PlayStation.
    Wybierz „Aktualizacja oprogramowania systemowego” i zezwól na instalację wszelkich aktualizacji systemu.
    Uruchom ponownie PlayStation
    4.Jeśli to co wyżej nie pomoże pozostaje jedynie ponowna instalacja gry
  • @kreatora Aktualizacja gry- najnowsza pobrana
    System- najnowszy pobrany
    Zainstalowanie ponownie gry- nic nie daje
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Na obecnym profilu usuń wcześniejsze zapisy (lokalne i w chmurze). Dodatkowo sprawdź czy z poziomu nowego konta PSN będzie można grać bez problemu (załóż nowe konto PSN jeśli obecnie takim nie dysponujesz).

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 3 hours ago