Forum Discussion

Shaviiiii's avatar
5 years ago
Solved

Po najnowszej aktualizacji nie chcą się włączyć mody

Po zaktualizowaniu, chciałam wejść do gry. Pokazywał mi się komunikat że modyfikacje zostały wyłączone, więc weszłam w opcje włączyłam modyfikacje i wyszłam z gry. Po ponownym wejściu do gry pojawiał się ten sam komunikat i robiłam wszystko tak samo jak wcześniej, wychodziłam i wchodziłam do gry. Powtarza się ten przypadek przez 2 dni i dalej nie mogę dalej włączyć modyfikacji. Proszę o pomoc bo nie wiem czy mam jeszcze czekać czy co.

• kreatora's avatar
    kreatora
    5 years ago
    @GuloPogromca

Ten problem wystepuje u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg czy Sophos. McAfee, Kaspersky czy innych podobnnych
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/CURRENT-ISSUE-Anti-Virus-blocking-User-Folder-Screenshots/td-p/9572695/jump-to/first-unread-message
    Antywirus blokuje wygenerowanie sie poprawnego pliki GameVersion w folderze gy, gorzej bo potrafi tez zablokowac plik odpowiedzialny za wlaczenie gry.
    Na dzis najlepszym rozwiazaniem jest odinstalowanie go do zera - praktycznie Windows Defender na PC czy Gatekeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer
    Z folderu gry - tam gdzie masz folder mods wywal plik czy o nazwie GameVersion
    Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na pkładke gry - opcja Napraw
    Problem powinien zniknąć
    Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
    *Jesli chcesz go testowo tylko wylaczyc wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
    *Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

33 Replies

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 9 minutes ago