Forum Discussion
Prosze zrob ten DxDiag - jesli uzywasz Windowsa oczywiscie - z tych zdjec mozna tylko wywnioskowac z jest prawdopodobnoie jakis problem z twoja kartą graficzną. Druga opcją jest ze twoj komputer nie spelnia wymagań gry ale co z nim sie naprawde dzieje, czy brak mu aktualnych sterowników do karty graficznej czy aktualizacji systemu mozna sie tylko dowiedziec z DxDiag.
Nie znając nazwy producenta ani numeru modelu twojego komputera ani zadnych detali o twojej karcie graficznej., ilosci pamieci RAM oraz ewentualnych błedach systemu nie moge ci pomoc. Mozesz oczywiscie sama sprobować poszukac nowych sterownikow do karty graficznej sprawdzic czy Biosu twojego komutera nie ma przygotowanej aktualizacji u producenta ale bez DXDiag nic sie nie dowiesz o blędach systemu.
To naprawde nie jest takie trudne,
Zrobiłam już dxDiag
Mój laptop to DELL Inspirion 5758. Pamięć RAM to 4096MB. Procesor to Intel Core i3. Mam Windowsa 10. 64bit. Karta NVIDIA GeForce 920M.
- kreatora6 years agoHero (Retired)
@Karolinkaa1223
Ty masz ten DxDiag ale teraz my go potrzebujemy by Ci pomoc.
Aby go tu przesłac tutaj na AHQ kliknij na "Reply" - odpowiedz. Nastepnie kliknij na "Choose file"- wybierz plik .
Nastepnie przejdz do "DxDiag.txt" na twoim pulpicie i kliknij "DxDiag.txt" a potem "Open"- otworz napisz kilka slow w polu tekstowym i kliknij "Submit"
Na dzis juz mozesz wejsc w ten link i sprawdzic czy Dell nie ma nowych sterownikow dla Twojego laptopa. Szczegolnie dla Twojej karty graficznej. Sterowniki do karty graficzej nalezy pobierac najlepiej u producenta laptopa.
Na tej stronie tez mozesz przeprowadzic diagnostyke twojego komputera - o ile pamietam Dell zrobil aktualizacje Bios i producent bardzo nalegał aby ja pobrac.
Twoja karta graficzna to sredniej klasy karta, ale co wazne karta dedykowana z wlasną pamiecią , choć jest troche wolna jesli chodzi o szybkosc przetwarzania klatek na sekunde niemniej simsy powinny na niej smigać na średnich ustawieniach.
Wygląda wiec ze brak jej sterownika.
Dodatkowo mozesz sprawdzic czy Twoj Windows jest aktualny - to rutynowe sprawdzanie w takich wypadkach ale wazne jest by miec pewnosc ze aktualizacje są kompletne i nic nie poszlo źle.
https://support.microsoft.com/help/4027667/windows-10-updateEdit :
Tu jest link do Della gdzie pobierzesz sterowniki i zrobisz diagnostykę
- 6 years ago
Przesyłam DxDiaga komputera. Będę zaraz wchodzić na stronę DELLA.
- 6 years ago@kreatora Sprawdzałam i mam zaaktualizowaną nową aktualizację
- kreatora6 years agoHero (Retired)@Karolinkaa1223
Na pierwszy rzut oka wyglada ze twoja gra uzywa slabej karty integrowanej Intela zamiast Nvidii.
Aby to sprawdzic znajdz w Dokumentach /Electronic Arts /The Sims4 folder, W tym folderze znajdz plik tekstowy Config i otworz go, Tam prawie na samej gorze po danych procesora bedzie wymieniona karta graficzna jaką gra uzywa. Jesli to bedzie Intel zamiast Nvidii to nic dziwnego ze gra sie nie włacza.