Forum Discussion

grAnika06's avatar
grAnika06
Seasoned Rookie
6 years ago
Solved

pomoc, harcerz w paski po aktualizacji [the Sims 4] czerwiec 19.

witam. mam problem, a mianowicie mój sim nastolatek, gdy przebiera się w strój harcerza dostaje dziwnych pasków, myślałam że to przez mody wiec je usunełam ale nic sie nie zmieniło, naprawiałam kilka...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    6 years ago

Drodzy gracze! 🙂

Jak się okazuje, problem grafiki po aktualizacji gry jest bardziej złożony i w każdym przypadku jej naprawa może mieć inne zastosowanie. Dlatego polecam wypróbować wszystkie poniższe kroki, gdyż każdy z nich pomógł graczom.

I.
    1. Z folderu gry usuń na stałe następujące foldery/pliki:

- cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,

2. Napraw grę w Origin.

Graczom, którzy mają w grze jakieś mody ze skryptami - dodatkowo polecam ich usunięcie z gry, gdyż po aktualizacji nie będą działać prawidłowo i a gra będzie pokazywać błędy.

II.
    W temacie na na amerykańskim answers - https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/TO-ADD-Random-Sims-Have-Texture-Overlay-if-Sim-settings-on-High/m-p/7955802#M93115 znalazło się inne rozwiązanie:

1. W opcjach gry>grafika>odbicia światła ustawił odbicia od niskiego do średniego, a w opcji Simowie (szczegóły dotyczące Simów) ustawił od wysokiej do bardzo wysokiej.

III.

@Narayenrozwiązał u siebie problem w ten sposób, że:

1. Kliknij Simem na lustro i wybierz opcję: "Zaplanuj strój",
    2. Wejdź do CAS i zmień Simowi ubranie na jakiekolwiek inne.
    3. Zaakceptuj zmianę i zobacz czy sim wygląda już normalnie.

Jeżeli uda się komuś w inny sposób naprawić ten błąd w swojej grze to proszę o opisanie w poście poniżej,  a jego rozwiązanie dodam do tego wątku.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,197 PostsLatest Activity: 3 hours ago