Forum Discussion

189742877340982's avatar
3 years ago
Solved

Pomocy

Co mam zrobic, zainstalowałam do simsów 3 mody. Włączyłam żeby można pokazywać mody i je włączać, ale w stwórz sima ich nie pokazuje. Pomóżcie 

• danuta720's avatar
    danuta720
    3 years ago

Hej @1897428773409826 

Możesz podać, jakie dokładnie pobrałaś CC  i z jakich stron?

Czy to są oczy, czy skórki, czy makijaże, czy włosy, ubrania? A może jakieś inne elementy CAS?

Musisz wiedzieć, że jedynie włosy i ubrania pokazują się poprawnie w CAS w przeznaczonych dla nich zakładkach. Inne CC mogą "chować się" pod różnymi zakładkami. Zwłaszcza makijaże, tatuaże, skórki CC pokazują się  w różnych miejscach w CAS.

A może pobrałaś jakieś modyfikacje z skryptami? Jeżeli tak, to podaj ich nazwy. Każda modyfikacja ma inne przeznaczenie i inaczej się z niej korzysta.

Czy na pewno też włączyłaś w opcjach gry "zawartość zmodyfikowaną i mody "oraz "modyfikacje ze skryptami"?

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@1897428773409826

Obejrzyj ten filmik - jest nieco rozwlekly, trzeba przeczekać wstep bez filmiku i zdjec i nastepnie znowu trzeba przeczekać az autorka przejdzie po dlugim opisie, gdzie to wkladac jak to rozpakowywać do tematu "gdzie szukać"

https://www.youtube.com/watch?v=PEU5uL-59gg

* UWAGA
    Po sciagnieciu moda czy CC na komputer w formie paczki trzeba go rozpakowac programem WinRar albo Zip i dopiero potem wkleić do mods

(obiekty - wlosy, meble, ciuchy nazywamy fachowo CC. Mody są to modyfuikacje wpływające na zachowanie sie simow w grze)  
    * Po każdej aktualizacji większość skript modów i część  CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne)  będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć.  

Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC

* Przeczytaj ten poradnik tez - jest o tym jak wyszukac zepsute modyfikacje .

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

Hej @1897428773409826 

Możesz podać, jakie dokładnie pobrałaś CC  i z jakich stron?

Czy to są oczy, czy skórki, czy makijaże, czy włosy, ubrania? A może jakieś inne elementy CAS?

Musisz wiedzieć, że jedynie włosy i ubrania pokazują się poprawnie w CAS w przeznaczonych dla nich zakładkach. Inne CC mogą "chować się" pod różnymi zakładkami. Zwłaszcza makijaże, tatuaże, skórki CC pokazują się  w różnych miejscach w CAS.

A może pobrałaś jakieś modyfikacje z skryptami? Jeżeli tak, to podaj ich nazwy. Każda modyfikacja ma inne przeznaczenie i inaczej się z niej korzysta.

Czy na pewno też włączyłaś w opcjach gry "zawartość zmodyfikowaną i mody "oraz "modyfikacje ze skryptami"?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,338 PostsLatest Activity: 8 hours ago