OnciPonci
Mam wgraną tę łatkę i u mnie w grze potrzeby Sima tylko nieznacznie spadły po jego powrocie z pracy, wiec nie jest to wina latki.
Tak, jak wcześniej napisałam, masz w grze jakiś błąd. Możesz spróbować go naprawić na kilka sposobów:
- Uruchom grę ponownie: Wyjdź z gry całkowicie i uruchom ją ponownie. To szybkie rozwiązanie wielu tymczasowych błędów.
- Napraw grę: W aplikacji EA znajdź The Sims 4 , kliknij ikonę koła zębatego i wybierz „Napraw”. Spowoduje to sprawdzenie i naprawienie uszkodzonych plików.
- Użyj oszustwa:
- Naciśnij Ctrl + Shift + C, aby otworzyć konsolę kodów.
- Wpisz i naciśnij Enter .testingcheats true
- Kliknij z wciśniętym klawiszem Shift skrzynkę pocztową i wybierz opcję „Zmień potrzeby”, aby włączyć funkcję zanikania potrzeb gospodarstwa domowego.
- Możesz też kliknąć z wciśniętym klawiszem Shift na konkretnym Simie i wybrać opcję „Modyfikuj potrzeby” > "uszczęśliw">„Wyłącz spadek potrzeb”, aby zapobiec spadkowi potrzeb tego Sima.
Zresetuj plik zapisu: Jeśli problem nadal występuje, plik zapisu może być uszkodzony.Przenieś folder The Sims 4 z Documents\Electronic Arts\The Sims 4 na pulpit komputera, a następnie ruchom grę ponownie, aby wygenerować nowy, świeży plik zapisu (folder The Sims 4) i sprawdź, czy problem został rozwiązany. Jeżeli w nowej grze będzie wszystko w porządku to znaczy, ze stary plik zapisu gry ma jakiś błąd.
Można spróbować odzyskać stary plik zapisu bez błędu, kopiując następujące foldery ze starej gry (z pulpitu): tray, mods, saves - i zamieniając je z tymi samymi folderami w nowej grze.