Forum Discussion

ammbraa's avatar
ammbraa
Seasoned Newcomer
23 days ago

Potrzeby simów nie opadają

Mam problem z potrzebami simów, w ogóle nie opada zabawa,towarzystwo i higiena, pęcherz,głód i energia opadają baaardzo powoli wystrczy że się załatwią rano a w nocy mają nadal 3/4paska zielone. Przetrzymałam ich wysłałam do pracy/szkoły z czerwony pęcherzem/głodem i energią i paski same się załadowały na zielono. Przemieszczając się między parcelami/pracą paski odrazu robią się na maksa zielone.

Zrobiłam wszystkie kroki z poradnika (czyszczenie pamięci podręcznej i innych plików),zresetowałam sima klikałam w niego włączając opadanie potrzeb w rodzinie i świecie bez rekacji, to samo zrobiłam ze skrzynką pocztową, wyłączyłam kody i bez skutku. Odinstalowałam grę i zainstalowałam na nowo bez zmian. Przeniosłam folder na pulpit rozpoczęłam grę i w nowej grze dzieję się to samo, Przeniesienie w inne miasto/wyjście z simem do pracy no nic nie pomaga potrzeby są całe czas zielone co mogę jeszcze zrobić? Problem dotyczy wszystkich simów od niemowlaków po seniorów,wolna wola wyłączona,żadnych punktów aspiracj/eliksirów.

Stało się tak pod koniec stycznia przed akutalizacją i nadal trwa.

Nie mam modów.

8 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    22 days ago

Hej ammbraa​ 

Tego rodzaju błędy pojawiają się w przypadku, gdy:

• gra nie została dobrze zaktualizowana;
    • masz nieaktualne, lub źle ustawione mody w grze;

W takiej sytuacji:

• Z katalogu Dokumenty/Electronic Arts, wyjmij folder The Sims 4 (i nie dodawaj go potem z powrotem do katalogu)
    • napraw grę w aplikacji EA
    • włącz grę i sprawdź rozgrywkę (w katalogu Dokumenty?Electronic Art utworzy się całkiem nowa gra The Sims 4)
    • włącz wolną wolę Simów!
  • ammbraa's avatar
    ammbraa
    Seasoned Newcomer
    22 days ago

Wszystko co radzicie już wypróbowałam nie pomaga nic.

Nie mam modów w ogóle. Wyciągnie folderów i naprawianie też już próbowałam,czyszczenie pamięci też bez skutku. Włączenie woli też nie pomogło.

Potrzeby przestały opadać juz przed aktualizacją.

Jak gra mogła się źle zaktualizować? Jak ją zaktualizować żeby te potrzeby opadały?

• ammbraa's avatar
    ammbraa
    Seasoned Newcomer
    22 days ago

Tak włączyłam i bez zmian. Gra i wszystkie dodatki kupione przez EA wszystko oryginalne.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    21 days ago

ammbraa​ 

Z katalogu Dokumenty/Electronic Arts przesuń folder The Sims 4 na pulpit komputera, a następnie włącz grę ( wejdziesz przez CAS> tam wybierz Sima i umieść go w jakimś domu) > pograj nim dłuższą chwilę (2-3 dni simowe), sprawdzając jego potrzeby. 

• ammbraa's avatar
    ammbraa
    Seasoned Newcomer
    19 days ago
    1.

Też już tego próbowałam i nie ma poprawy,nadal potrzeby nie opadają.

1. Pojawiły się za to kolejne problemy. Grając nagle pasek towarzystwa zaświecił się na czerwono i ze strzałkami chociaż sim z nikim nie miał kontaktu.
    2. Tak wygląda pasek kiedy idą do szkoły/pracy i od razu po wyjściu dzieję się coś takiego.Wyjście do szkoły/pracyChwila po wyjściu

Kolejny problem to znikające dzieci. Kiedy nauczą się jeżdzić na rowerze i z niego schodzą znikają. Wykonują interakcje ale ich nie widać np, jedzenie znika ale sima nie ma.

Problem jest też z drzewem genealogicznym. Pokazuje ojca w związku małżeńskim z synem, nie pokazuje rodzeństwa w ogóle.

Co w takich sytuacjach?

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 20 hours ago
7,642 Posts