Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
9 years ago
Approved

Problem appcrash

Witam.

Mam problem z gra. Otóż podczas gry, wywala mnie z niej. Pojawia się to po kolo godz czasem po 5 minutach. Komputer był już u informatyka, zainstalował najnowsze sterowniki, odinstalował grę, dodał stare savy z gry i problem był nadal. Potem spróbował ponownie ale już bez starych savów, rzekomo działało ale problem pojawia sie dalej, ja również kombinowałam na rózne sposoby i nic nie przynosi efektu. Poniżej wklęje błąd jaki mi wyskakuje. 

Wcześniej miałam simsy na słabszym laptopie, chodziły normalnie z kartą graficzną która rzekomo nie nadaje się do gier, a od jakiegoś czasu mam grę na komputerze. 

Oto parametry:

windows 7, 32 bit

intel core i5 CPU 660@3.33 GHz

ram 4 gb

karta geforce GTX 550 Ti 

mam nadzieję, że ktoś pomoże.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 years ago

Hej @Sylwuszka28

Z Twojego opisu rozumiem, że problem pojawił się również w nowej grze? Czy zauważyłaś czy błąd powtarza się w jakimś konkretnym miejscu, kiedy to Sim wykonuje jakąś czynność, lub podczas edycji?

Upewnij się, że sprowadziłaś grę do ustawień fabrycznych:

W folderze Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4, zmień nazwę folderu 'The Sims 4' na 'The Sims 4 kopia'. Następnie przejdź do programu Origin, kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i wybierz "Napraw". Po chwili pojawi się komunikat mówiący o tym iż gra gotowa jest do uruchomienia. 

Kiedy uruchomisz grę nie będą widoczne Twojej poprzednio zapisane stany gier (znajdują się one w folderze The Sims 4 kopia\Saves). 

Spróbuj też uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Approved
    Witam.
    Wywala mnie z gry obojętnie przy jakiej czynności, czasem ledwo sie gra wczyta i już się wyłącza. Nie wiem od czego to zależy ale czasem jest to po 5 minutach , a czasem po 30. Zauważyłam dwa razy po ponownej instalacji gry , że przy pierwszym uruchomieniu gra działa najdłużej - nawet do godziny a później przy każdej dowolnej próbie zagrania ten czas za każdym razem sie skraca .
    Co do opcji z originem również probowałam tego rozwiązania "napraw" ale nic nie pomogło.
    Dziś dzwoniłam do biura obsługi ea. Zastosowałam się do ich wskazówek. Odinstalowanie origina, gry. Wyczyszczenie komputera cclenerem by usunąć pozostałości programów. Zresetowanie komputera, ponowna instalacja origina ( jako administrator) , instalacja gry. Uruchamianie gry i origina jako administrator i w czystym rozruchu. Obecnie stoję na instalacji gry. Mam nadzieję, że to coś pomoże.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 4 hours ago
7,703 Posts