Forum Discussion

GQFK7GX's avatar
GQFK7GX
New Traveler
1 day ago

Problem przez nową opcję "autozapis"

Przez tą nową aktualizację w The Sims 4 tylko same problemy. Zacznę od tego że zaczęłam grać od nowa i miałam włączoną opcję "autozapis". Postanowiłam że zrobię drugi zapis przez kliknięcie "nowa gra" Niestety ten autozapis chyba nadpisał tą poprzednią i straciłam w to co grałam przez ostatnie kilka dni..  Zdziwiło mnie też że w folderze saves nie utworzyło żadnych nowych plików i jest po prostu pusto.. (Jakiś czas temu usunęłam to żeby było czysto przed zaczęciem gry od początku.. Co mam zrobić? Czy wyłączenie tej opcji coś pomoże?

3 Replies

• GQFK7GX's avatar
    GQFK7GX
    New Traveler
    1 day ago

I stare save umieszczałam ale to nic nie dało. Gra wcale ich nie widzi.. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    18 hours ago

Hej GQFK7GX​ 

Rozumiem twój ból, niestety nowa gra  w tej samej rozgrywce zapisuje się w tym samym folderze, a gdy masz włączony autozapis lub zapisujesz grę według opcji "zapisz", to zapisuje ona nowe pliki na starych. Tylko zapisywanie gry według opcji "zapisz jako" daje możliwość powrotu do wcześniejszej rozgrywki.

Moja rada:

• W opcjach gry wyłącz autozapis > instrukcja graficzna
    • Nie usuwaj nigdy z folderu saves żadnych plików
    • Zapisuj grę według opcji "zapisz jako" i w Głównym Menu gry, gdy klikniesz w zakładkę "Wczytaj grę", zobaczysz poprzednie zapisy gry. Trzymaj tam zawsze kilka ostatnich zapisów gry, a usuwaj tylko te stare oraz te, które nie będą ci już potrzebne. I rób to tylko z poziomu Głównego Menu gry:

Wtedy łatwo będziesz mogła odnaleźć tę część rozgrywki, którą będziesz chciała uruchomić w grze.

• GQFK7GX's avatar
    GQFK7GX
    New Traveler
    7 hours ago

Rozważę też takie opcje. Zajnstalowałam grę ponownie i nie wiem jakim cudem udało mi się znaleźć zapisy tak by wszystkie były w komplecie. Wrzuciłam je do save nie sądząc że to będą te właściwe.. W grze odzyskałam konkretne zapisy ale zauważyłam że trzeba uważać i zapisywać nawet zwyczajne grę przed wejściem na główny ekran. (nawet przy włączonej opcji żeby tak nie robiło tych cholernych auto... )  Pytanie czy co do wychodzenia simów na inne otoczenie nie zmienia to nic? Dziękuję za odpowiedź. :)

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,853 Posts