3 years ago
Problem z adopcją
Witam. Mam problem, ponieważ nie chce mi działać adopcja zwierząt w grze. Myślałam że to wina modów, jednak po ich usunięciu z folderu gry i włączeniu gry nadal jest tak samo. Po naprawie gry z ori...
Spróbuj odinstalować grę i zainstalować spowrotem jeśli chcesz zatrzymać wszyskie save to wyciągnij na pulpit folder The Sims 4 (folder znajduje sie w Dokumenty/Electronic Arts)
Działa na nowych rodzinach ale na starych nadal nie mogę adoptować ☹️ ale pomogło chociaż na nowe
Witaj @v4m91r3
Powodem twojego problemu mogą być nieaktualne mody/obiekty CC, które nadal możesz mieć w grze.
Ostatnia aktualizacja gry nie tylko zepsuła wszystkie modyfikacje ze skryptami, ale także zepsuła wiele obiektów CC dotychczasowych CAS. Zwłaszcza ucierpiały włosy, skórki, niektóre ubrania, etc... i teraz trzeba je ręcznie usunąć z gry.
W takiej sytuacji:
1. Wyjmij na pulpit komputera folder Mods (i nie wkładaj go z powrotem do gry!)
2. Usuń z gry następujące foldery/pliki - znajdują się w Dokumentach>Electronic Arts>The Sims 4:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache.package
3. Napraw grę na Origin
4. Przeczytaj uważnie mój poradnik i zastosuj wszystkie jego zalecenia: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863
Uwaga!
Gdy to nie pomoże to prawdopodobnie stare zapisy zbugowały się i można spróbować je naprawić.
W takiej sytuacji trzeba przywrócić grę do stanu fabrycznego:
1. Przenieś stary folder rozgrywki - The Sims 4 ( znajduje się w Dokumenty >Electronic Arts>The Sims 4) na pulpit komputera.
2. Włącz grę.
3. Utworzy się całkiem nowa rozgrywka > wejdziesz do niej przez CAS
4. Ustaw rozgrywkę - wszystkie potrzebne opcje do rozgrywki>Menu opcje>Opcje gry>Rozgrywka, Widok kamery,Inne...
5. Teraz wybierz jakiegoś Sima w CAS i przenieś go do domu startowego.
6. Zapisz grę>opcja "Zapisz jako" i wyjdź z niej już bez zapisywania.
7. Ze starej gry skopiuj następujące foldery:
- Tray
- saves
i zamień je z tymi samymi folderami w nowej grze.
Następnie małymi porcjami > tak, jak napisałam w poradniku - przenoś po parę sztuk CC i wklejaj je do nowego folderu Mods - sprawdzaj jaj działa gra.
Uwaga 2!
1. Nigdy nie aktualizuj gry, gdy w niej znajduje się folder z modami/CC - zanim gra zacznie się aktualizować, bezwzględnie trzeba wyjąc go na pulpit komputera. Oznacza to, że nie wystarczy wyłączyć mody, a nawet gdy gra je sama wyłączy to i tak nadal je widzi.
2. Zawsze zapisuj grę według opcji ZAPISZ JAKO. Inne zapisy mogą się zbugować.
Pozdrawiam.
Hej @v4m91r3
Daj nam znać czy udało Ci się uporać z problemem dzięki wskazówkom od @danuta720 🙂