Forum Discussion

skorupa23's avatar
4 years ago

Problem z czynnościami

Hej,

Mam problem po ostatniej aktualizacji, że simowie nie chcą wykonywać chociażby podstawowych czynności jak jedzenie... Klikam na lodówkę biorę zjedz, wyciąga z lodówki i nagle talerz opada na ziemię.. a jak klikam na talerz i zjedz to - to zero reakcji, nawet dymek nie wyskakuje. Tak samo mam np z odrabianiem pracy domowej, jak klikam w wyposażenie i odrób pracę domową to bez reakcji, też nawet dymek nie wyskoczy, tak samo jest jeżeli wyciągnę już z wyposażenia i klikam odrób... Czy może macie pomysł co może być przyczyną ? Do tej pory wszystko działało... Dodam też, że w dniu dzisiejszym zakupiłam nowy dodatek i zainstalowałam. 

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @skorupa23

Jeśli uzywasz modów i CC
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.

Jesli nie uzywasz modów to tylko napraw grę na Origin

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,309 PostsLatest Activity: 2 hours ago