Forum Discussion

Phenomena1683's avatar
Phenomena1683
New Novice
1 month ago
Solved

Problem z EA Games po aktualizacji

Sul, sul! Mam problem z odpaleniem EA app po ostatniej, lutowej aktualizacji (a oczywiście bez niej gra nie działa). Poszłam za radą i próbowałam jeszcze raz zainstalować aplikację, ale za każdym raz...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    1 month ago

Phenomena1683​ 

Znalazłam te informacje w internecie:

1.  Najnowsze wersje aplikacji EA wymagają systemu

Windows 10 lub 11 (64-bitowego), dlatego po aktualizacji aplikacja najprawdopodobniej nie będzie działać na Windows 7. Oficjalne wsparcie dla starszych systemów zostało zakończone, a aplikacja wymaga nowszych bibliotek systemowych. Zalecana jest aktualizacja systemu, aby uniknąć problemów z grami.

• Wymagania: Aplikacja EA wymaga 64-bitowego systemu Windows 10/11.
    • Brak wsparcia: Windows 7 nie otrzymuje już aktualizacji zabezpieczeń od Microsoftu od 2020 roku.
    • Problem: Uruchomienie aplikacji na Windows 7 po nowej aktualizacji może skutkować błędem lub brakiem połączenia.
    •  

2. Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji gry The Sims 4, gra najprawdopodobniej nie będzie działać poprawnie lub w ogóle przestanie się uruchamiać na systemie Windows 7.

Oto kluczowe informacje:

• Oficjalne wymagania: EA oficjalnie podaje, że minimalnym systemem operacyjnym jest 64-bitowy Windows 10.
    • Aktualizacje 2024/2025: Najnowsze patche (w tym przejście na DirectX 11) sprawiają, że starsze systemy, takie jak Windows 7, nie są już wspierane. Użytkownicy zgłaszają błędy i problemy z uruchomieniem gry po aktualizacjach w 2024 roku.
    • Brak dostępu do galerii: Nawet jeśli gra jakimś cudem by się uruchomiła, funkcje sieciowe (galeria, opcje społecznościowe) są wyłączane na przestarzałych systemach.
    • Alternatywa: Jedyną szansą na grę na starym sprzęcie było granie w wersję "Legacy Edition" (Edycja Tradycyjna), ale i ta wersja przestała być wspierana i rozwijana.

Podsumowując: Aby grać w najnowszą wersję The Sims 4, konieczna jest aktualizacja systemu do Windows 10 lub 11.

Mimo to spróbuj rozwiązań zawartych w tym temacie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,697 Posts