Problem z kursorem w grze ts4
Witam!
Proszę o szybka odpowiedz bo nie mogę grać!
Od 2 dni Ts4 gdy wchodzę do wszytko działa przez pare minut natomiast po max 2 minutach przestaje działać kursor, mogę nim poruszać jest widoczczny na ekranie ale nie mogę nic kliknąć (meble itp). Gdy minimalizuje simsy problem schodzi na cały pulpit nie jestem w stanie nic kliknąć. Nie jest to problem systemu ani myszki ponieważ bez żadnego odpalenia gry wszytko działa jak powinno problem pojawia się gdy gram . PROSZĘ O BARDZO SZYBKA ODPOWIEDZ! Z góry dziękuje pozdro
@Waneska220
.Jesli problemem jest myszka:Wyprobuj poniższe kroki
1. Wyłącz Origin w grze
Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja wlasciwosci.
Jesli nie pomoze
2. W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
3. Wypróbuj rozne tryby ustawienia ekanów w grze . Od pólokienkowego do pełnego ekranu
4. Idź do folderu The Sims 4 w Dokumenty > Electronic Arts. Znajdź tam plik Options - taki z zębatym kóleczkiem i usuń go do kosza Gra odtworzy go po właczeniu ale jesli miałas jekieś wlasne ustwienia grafiki w opcjach gry musisz ustawić je jeszcze raz,
Ścieżka do folderu The Sims 4 w Win10.
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4Jednak takie same objawy daje zawieszająca sie karta graficzna - sprawdź czy masz aktualne sterowniki karty
Karta może także sie zawieszac, gdy laptop sie przegrzewa. Jeśli to ten przypadek - kup podkladke chlodzącą
Taki bląd tez wystepuje na Macu z nowym chipem M1
Jesli więc jesteś na Macu z chipem M1 włacz w opcjach gry synchronizacje pionową