Forum Discussion

Polakoza81's avatar
3 years ago
Solved

Problem z miejscem na dysku (sims 4)

Na moim komputerze (pc) 5 lat temu zainstalowalam The Sims 4 na dysku c. Na tym dysku c mialam do wykorzystania 119GB i uzywalam ten komputer i ten dysk do innych rzeczy takze nie byl przeznaczony tylko dla gier. Aktualnie mam 5 GB wolnych a do najnowszej aktualizacji simsow (to z tymi noworodkami) jest potrzebne 20GB (przynajmniej tak mi pisalo) wiec nie moge zainstalowac tej aktualizacji. Na tym komputerze mam tez dysk d na ktorym mam 1.8 TB wolnego czyli... bardzo duzo. Wycztalam ze przenoszenie plikow gry jest bez sensu i tak czy siak nie beda na dysku d dlatego chcialam odinstalowac gre TS4 i zainstalowac ja ponownie ale na tym dysku d. Niestety origin sie zamienil w ea play i nie mam bladego pojecia jak z niego korzystac. Zalogowalam sie na ea play na innym urzadzeniu zeby sprawdzic czy jak odinstaluje gre to bede mogla zainstalowac ja znowu poprzez ea. Jak juz mowilam nie wiem jak sie uzywa tej platformy (bardziej chodzi o to ze nie wiem gdzie jest ''biblioteka gier'') i boje sie ze nie bede mogla zainstalowac simsow po raz 2. Kupilam zwykle simsy na plycie (tam byl chyba kod i z tego co wiem mozna tylko raz go uzywac poza tym nawet nie wiem gdzie jest to CD...) Mysle ze przeinstalowanie simsow to jedyna opcja wiec prosze pomozcie i powiedzcie jak zainstalowac simsy na dysk d i GDZIE JEST PRZYCISK ''biblioteka gier''!!!

• @Polakoza81 

Tak, raz wykorzystany kod gry na stale zostaje przypisany do konta, na którym go wykorzystałaś.  Oznacza to też, że gra powinna się znajdować na twoim koncie i w każdej chwili możesz pobrać ją/zainstalować na dowolnym komputerze.

W tym celu zaloguj się do aplikacji EA App>po lewej stronie powinnaś zobaczyć napis "Biblioteka Gier":

Gdy klikniesz na Bibliotekę gier, powinny się pokazać zainstalowane gry (jeżeli posiadasz też jakieś inne), a pod nimi gry, które zakupiłaś, ale nie są zainstalowane (gotowe do pobrania):

Gdy zainstalujesz grę na dysku D to możesz sprawdzić jej ścieżkę (ewentualnie ją zmienić) w Ustawieniach:

Pozdrawiam.

4 Replies

• @Polakoza81 

Tak, raz wykorzystany kod gry na stale zostaje przypisany do konta, na którym go wykorzystałaś.  Oznacza to też, że gra powinna się znajdować na twoim koncie i w każdej chwili możesz pobrać ją/zainstalować na dowolnym komputerze.

W tym celu zaloguj się do aplikacji EA App>po lewej stronie powinnaś zobaczyć napis "Biblioteka Gier":

Gdy klikniesz na Bibliotekę gier, powinny się pokazać zainstalowane gry (jeżeli posiadasz też jakieś inne), a pod nimi gry, które zakupiłaś, ale nie są zainstalowane (gotowe do pobrania):

Gdy zainstalujesz grę na dysku D to możesz sprawdzić jej ścieżkę (ewentualnie ją zmienić) w Ustawieniach:

Pozdrawiam.

• Dziekuje!!! Probowalam rozwiazac ten problem od dawna i dzieki pani juz wiem co zrobic 🙂. Mam tylko jeszcze pytanie.... Czy wie moze pani jak zainstalowac ea play na dysk d? Wpisalam w internet ale tylko pisza o przenoszeniu plikow. Dzieki

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,301 PostsLatest Activity: 9 hours ago