Forum Discussion

icobaltbluei's avatar
icobaltbluei
Seasoned Newcomer
2 years ago
Solved

Problem z modyfikacjami po aktualizacji maj 2024

Witam,  Po ostatniej, dużej aktualizacji moje mody zaczęły kompletnie wariować. Nie chciały działać. Najpierw gra uniemożliwiała mi ich włączenie, nawet po kilkukrotnym włączaniu opcji i uruchamian...
  • danuta720's avatar
    2 years ago

Witaj @icobaltbluei 

Niestety tak, problemem są nieaktualne mody.  Każda aktualizacja gry psuje wszystkie modyfikacje ze skryptami oraz wiele zwykłych modów/CC.

Moja rada:

1. Pobieraj mody tylko od sprawdzonych (i znanych modderów) i tylko z oryginalnych stron.

2. Czytaj uważnie wskazówki/uwagi w opisach tych modów, oraz sprawdzaj daty ich postania/aktualizacji.

3. Niektóre mody mogą "gryźć się" ze sobą, gdyż mogą mieć podobne działanie - wtedy nie można stosować ich razem w grze.

4. Przed każdą aktualizacją gry wyjmuj na pulpit komputera folder Mods (nie wystarczy w grze wyłączyć modyfikacje) , oraz usuwaj z gry pliki/foldery:

- cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Te pliki zapamiętują wszystkie błędy gry i przed aktualizacją, oraz przed dodaniem do gry nowych modów powinno się je usunąć.

5. Jeszcze raz napraw grę w aplikacji EA.

6. Przeczytaj uważnie poradnik i  zastosuj (oraz na bieżąco stosuj) jego wskazówki.

Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,309 PostsLatest Activity: 3 hours ago