Problem z modyfikacjami ze skryptami
Hejka, mam problem z modami ze skrytami do ts4.
Jak próbuje włączyć modyfikacje ze skryptami i potem restaruje gre to same mi się wyłączaja.
Zainstalowałam ts4 znowu po kilku miesiącach nie grania i nie wiem co mam dokładnie zrobić. Nie mam żadnego antyvirusa, w tym defendera i próbowałam usuwać resource.cfg i włączać gre z powrotem. Nie pomogło. Usuwałam również foldery z cache w nazwie. Odinstalowałam i zainstalowałam simsy ponownie. Naprawiałam je i nic nie działa. Byłabym wdzięczna za szybką i sensowną odpowiedź bo totalnie nie wiem co mam robić. Modyfikacje zwykłe mam właczone i wszystko jest ok, problem leży tylko w modyfikacjach ze skryptami.
@vrozran
Zwykle plik Options "zamraża" lub wyłacza antywirus.
Taki problem jednak swego czasu powodowal nieaktualny mod MCC
Wyglada na to ze u ciebie albo ten plik jest uszkodzony. albo twoje mody ze skryptami są nieaktualne.
Na dzisiaj WSZYSTKIE (bez wyjątku!) mody ze skryptami sprzed 15 czerwca są nieaktualne i będą psuć grę.
Sprobuj tego:
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także pliki Options plus localthumbcache.package oraz foldery: cache, cachestr, onlinethumbnailcache.
Gra odtworzy je po włączeniu.
Nastepnie napraw gre na platformie EA ap otworz Biblioteka - kliknij trzy kropki na okładce gry- opcja Napraw
Jednak jeśli grę kupileś/kupiłaś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..
Dalej
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods, sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje nowo pobrane mody i stare CC (część z nich jest też do wymiany - szczególnie te związane z dziecmi) z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił
Przeczytaj tez ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message