Forum Discussion
Ok, już wiem jaki jest problem. Najprawdopodobniej zapis gry jest zepsuty, bo korzystałam z modów i jeden z nich (lub kilka) jest wadliwych, nieaktualnych. I to zepsuło mi save, bo jak rozpoczęłam nową rozgrywkę od zera, z nowym Simem nastolatkiem, to jak miał urodziny to pojawił się ten ekran z wyborem trzeciej cechy. Właściwie mogłabym uznać ten problem jako rozwiązany, ale chciałabym się zapytać, czy jest jakiś sposób na "znalezienie" modyfikacji, który psuje rozgrywkę? Może antywirusem się da?
Mody z których korzystam:
- AllCheats,
- English names for everyone,
- Pregnancy Mega Mod,
- Teleport Any Sim,
- Poseplayer,
- pozy.
Hej @AlexaGabi
Należy pamiętać, że po każdej aktualizacji gry psują się wszystkie mody i wiele obiektów CC. Jest tylko jeden sposób na usunięcie zepsutych modów z gry, trzeba je usunąć ręcznie.
W takiej sytuacji wykonaj następujące kroki:
1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,
Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
- lastException .txt,
-LastUIException.txt
-LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry i blokują aktualizację modów.
3. Napraw grę w aplikacji EA.
4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.
Przeczytaj uważnie poradnik Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami i zastosuj wszystkie jego wskazówki.
- AlexaGabi15 days agoSeasoned Traveler
Niestety nie pomogło.
Usunęłam foldery, naprawiłam grę, rozpoczęłam nową rozgrywkę. Co kilka dni grałam dowolnym nastolatkiem i zmieniałam ich grupę wiekową. Wcześniej było dobrze, ale dzisiaj jak wzięłam jednego nastolatka i zdmuchiwał świeczki to nie mogłam wybrać mu 3 cechy, nie ma dyplomu ukończenia liceum. Mam plik Last Exception.
Trochę szukałam po forach czy ktoś inny też nie ma tego problemu - to chyba bug gry, niezależnie od modów.
- danuta72015 days agoHero+
Plik Last Exception pojawia się także w przypadku innych błędów występujących wskutek wadliwych modów w grze. Może też pojawić się, gdy posiadasz w grze mod MCCC, gdyż nie zawsze zgodny jest on z grą. Nie oznacza to, że ten mod jest zepsuty, lecz gra ma również różne błędy.
Jeżeli uważasz, że opisany przez Ciebie problem jest skutkiem jakiś błędów gry, to możesz o tym napisać na angielskiej części forum AHQ, w sekcji Bug-Reports, gdyż tylko tam zaglądają twórcy gry:
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 56 minutes ago
- 15 hours ago
- 18 hours ago