Forum Discussion

Brhabrhziap's avatar
Brhabrhziap
Seasoned Newcomer
1 day ago

Problem z NPC w Chez Llama

Postawiłam oficjalną restaurację z Maxis - Chez Llama. Zawsze restauracja działała poprawnie, niezależnie od dodatków i CC, które mam w modach; nie było problemu z menu (kuchnia molekularna), ani z pracownikami, którzy pojawiali się automatycznie. Teraz, sim pojechał do restauracji (sprawdziłam - parcela ma ustawienie "restauracja") i nie ma pracowników, nie ma możliwości usiąść przy stoliku. W aplikacji EA włączyłam naprawianie gry. Nie mam żadnych modów ze skryptami - wyłącznie obiekty. Wiele osób pisało że w menu gry -> rozgrywka mam włączyć / wyłączyć sławę, ale nie mam tej opcji! Zapłaciłam w sumie za grę i różne dodatki tyle pieniędzy a ta głupia gra robi takie numery! Rozumiem że czasem coś może pójść nie tak i że trzeba coś naprawić, przeklikać, ale to jest absolutnie frustrujące żeby i tak już "nienajlepiej" działające opcje główne poszczególnych dodatków albo nie działały w ogóle, albo żeby nawzajem się ze sobą gryzły. Czy jest szansa żeby zamiast zajmować się dodawaniem kolejnych niemal nikomu niepotrzebnych opcji zespół EA od simsów zajął się naprawianiem tak podstawowych błędów?

Na tą chwilę proszę o oficjalną pomoc EA i nie podawanie modów, których używam od dawna (mam ściągnięte te same przedmioty i nie dodaję co chwilę kolejnych) jako powód moich problemów, bo jakoś do tej pory nie sprawiały mi żadnych kłopotów.

Jeśli ktoś z członków społeczności może mi pomóc - będę bardzo wdzięczna. 

1 Reply

• Brhabrhziap​ 

Sprawdziłam tę restaurację i niestety nie działa ona dobrze.  Ale pojawił się kucharz oraz szef restauracji.  Niestety nie ma kelnera, może dlatego nie można zamówić stolika, ani żadnych potraw. Nie sprawdzałam wszystkich restauracji EA, więc nie wiem, czy inne działają dobrze.

Sprawdziłam moje restauracje i wszystkie prawidłowo działają, więc  dodatek "Zjedzmy na mieście" działa dobrze. Jedynie w tamtej restauracji jest jakiś błąd, coś co blokuje dostęp kelnerom do prawidłowego jej działania.

Oto kilka zdjęć, które zrobiłam teraz w moich restauracjach:

1. "Green Restaurant":

2. "London Street":

3. "Nocturne":

Jeżeli chcesz, możesz pobrać którąś z moich restauracji. Dostępne są w mojej Galerii. :) 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 47 minutes ago
7,735 Posts