Forum Discussion
Hej@Niagati
Nie wystarczy uaktualnić niektóre mody. Nie wystarczy tez wyłączać mody, bo gra nadal odczytuje błędy związane z zepsutymi modami/CC.
Trzeba zrobić porządek z całym folderem Mods, bo nadal masz w nim zepsute mody lub/i obiekty CC:
1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera (nie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu gry znajdującej się w Moich Dokumentach (ścieżka dostępu (u
mnie): C:\...\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usunąć następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,
Są to pliki pamięci tymczasowej, po włączeniu gra odtworzy je na nowo.
3. Napraw grę na Origin.
Przeczytaj uważnie poradnik i wedlug jego wskazówek pozbądź się z gry zepsutych modów oraz obiektów CC:
Pozdrawiam.
Przerzuciłam folder z modami, save'ami i tray. Usunęłam wszystkie te pliki co zostały w folderze The Sims 4, włączyłam, naprawiłam grę. Dalej jest tak samo. Folder "Dokumenty" nie mam na dysku C, tylko przypisałam go do dysku E - ale raczej nie powinno mieć to znaczenia.
- kreatora5 years agoHero (Retired)@Niagati
Jesli masz reshade mod w folderze instalacyjnym The Sims4 usun go.
Usunęlas z folderu gry plik Options, taki z zebatym koleczkiem ?
Sprobuj jeszcze tego: w panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".- 5 years ago
Zrobiłam już wszystkie możliwe opcje. Obecnie usunęłam wszystkie Simsy oraz Origina i instaluję to wszystko na nowo, jak znów będzie krzaczyło, to nie mam już pojęcia co robić. Jeszcze ktoś mi poradził by wyłączyć nakładkę w grze na discordzie i zobaczymy czy to też coś da.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 4 hours ago