Forum Discussion

amelkaoliwka's avatar
5 years ago

Problem z trybem budowania w The sims 4

Hej, mam od pewnego czasu taki problem że jak wchodzę w tryb budowania to nie pokazuje mi przedmiotów do kupna,nawet tych kolumn a gdy chce przenieść jakiś obiekt to nawet go nie mogę sprzedać. Po prostu nie mam żadnych pasków narzędzi, itp. Macie jakies porady dotyczące tego?

ps. Mam mody, czy to może być problem związany z tym?

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @amelkaoliwka

Przyczyna tego są nieaktualne modyw grze. To moze być nieaktualny "More column" mod albo inny.
    Wysuń folder mods na pulpit . Z folderu gry usuń do kosza plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem "cache" w nazwie.
    Napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladkę TS4 - opcja: "Napraw"
    Musisz poczekac aż Origin spradzi wszystkie dodatki, nie tylko bazę gry.

Włacz grę. Utworzy sie nowy, pusty folder mods i odtworzone nowe, puste foldery.
    Sprawdź na stronach twórców czy nie ma tam nowych zaktualizowanych wersji modów , które używasz.
    Nastepnie przeklejaj z pulpitu do tego nowego folderu twoje mody. Zacznij od script modów po jednym za każdym razem sprawdzajac, czy gra działa poprawnie. Zrób to samo z CC ale jesli masz ich dużo podziel je na podfoldery po 50 sztuk w jednym i sprawdzaj te foldery jeden na raz. Jesli po wklejeniu kolejnego podfolderu bład sie pojawi to znaczy ze wśród tych 50 sztuk jest jaieś zepsute CC, Nusisz je zidentyfikowac i usunać.

Nie jestem pracownikiem EA
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @hbz6axwb615d 

Ostatni komentarz w tej dyskusji został udzielony blisko 3 lata temu. 

Lepsze szanse na odpowiedź od społeczności uzyskasz tworząc nowy wątek na forum, gdzie dokładnie opiszesz napotkany przez Ciebie problem. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 5 hours ago
7,590 Posts