Forum Discussion
@1231311412
Jeśli grę kupiłes na Steamie to uruchamiać ja mozesz wyłacznie na Steamie, Origin jest tylko od tego aby ci pokazać jakie gry EA kupiłes.
Opcja napraw także nie działa dla gry ze Steamu.
Zamiast tego masz podobna opcje na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."
Dlaczego gra sie nie uruchamia:
1. Jesli gry na Steamie uruchomić nie mozesz, a zablokowanie przez antywirusa jest wykluczone to byc moze masz zbyt słaby komputer by uzywać wersji normalnej gry i potrzebujesz wersji Tradycyjnej - wersja Tradycyjna gry powinna byc na Steamie tez dla ciebie dostepna w Bibliotece Steamu (zawartość dodatkowa TS4) ale nim ja zainstalujesz zrób DxDiag swojego komputera i załacz gotutaj do postu., bo uzywając wersji Tradycyjnej nie masz dostepu do prezentow od EA ( a jest ich duzo ) ani aktualizacji gry.
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
2. Brak aktualnych bibliotek Wiindowsa (VC++)wymaganych do uruchomienia gry
Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie prawym myszy, a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)
UWAGA!
Zanim zaczniesz pobierac te pliki - musisz przygotowac na nie miejsce na komputerze i wiedziec gdzie umieścic pobrane pliki:
Kliknij prawym myszy na ekran komputera i wybierz : Nowe...Folder
Powstanie nowy pusty folder na ekranie,
Kliknij na niego prawym myszy i wybierz :Zmień nazwe i zmien mu nazwe na Pobrane
Teraz zacznij pobierac te dwa pliki z linku - gdy dostaniesz pytanie gdzie je umieścić wybierz Ekran, a nastepnie folder Pobrane, Po pobraniu obu plików mozesz otworzyc ten folder i dwukrotnie kliknąć na kazdy plik aby go zainstalować, Ne zapomnij po instalacji tych plikow zrestartować komputer
- kreatora4 years agoHero (Retired)
@1231311412
W takim razie nadal potrzebuję DxDiag twojego komputera.
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Jesli zas tego nie umiesz zrobic pomimo instrukcji, to podaj choć parę podstawowych info o twoim komputerze
Jesli to laptop podaj nazwe producenta oraz nazwe i numer seryjny modelu. Czy to nie jest przypadkiem komputer produkcji MSI?
Jaki to system ? Windows 10 czy wczesniejszy?
Jaki procesor - podaj nazwe i numer modelu
Ilość pamieci operacyjnej - czy jest wieksza niz 4 GB?
Ile kart graficznych - jedna czy dwie?
Najwazniejsze - Jaka to karta (karty) graficzna.. Podaj pełna nazwę.
Kiedy ostatni raz aktualizowales sterowniki karty graficznej ?Co masz podpiete dodatkow do komputera oprocz standarowego wyposazenia? Drugi monitor?
Czy masz biegnace w tle programy takie jak Ge Force Experience? Riva Tuner Statistic Server? Afterburner?
Spróbuj uruchomic komputer w trybie czystego rozruchu
:https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz Ustawienia. Kliknij Aktualizacje i zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli jakas masz zalegla lub nieudaną zrób ją- 4 years ago@kreatora Cześć,
Chciałem zrobić raport DxDiag, lecz nie było tej opcji jak w poradniku. A to dziwne, ponieważ już kiedyś robiłem to i była ta opcja
Jaki to system ? Windows 10 czy wczesniejszy? / Windows 10
Jaki procesor - podaj nazwe i numer modelu / AMD RYZEN 3 2200G PRO
Ilość pamieci operacyjnej - czy jest wieksza niz 4 GB? / 16GB
Ile kart graficznych - jedna czy dwie? / jedna zintegrowana druga "normalna" (zintegrowana nie jest aktywna)
Najwazniejsze - Jaka to karta (karty) graficzna.. Podaj pełna nazwę.
NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
Kiedy ostatni raz aktualizowales sterowniki karty graficznej ? / od kiedy posiadam kartę graficzną (NVIDIA 1050Ti) czyli od września 2021
Co masz podpiete dodatkow do komputera oprocz standarowego wyposazenia? Drugi monitor? / nie posiadam 2 monitora
Czy masz biegnace w tle programy takie jak Ge Force Experience? Riva Tuner Statistic Server? Afterburner? / nie mam
WAŻNE
Dodając, nie wiem czy to to ale piszę. Więc, gra mi przestała działać po 1 zmianie monitora (tak mi się wydaje) wcześniej miałem małą rozdzielczość a po zmianie była to rozdzielczość 1650x1050- kreatora4 years agoHero (Retired)
@1231311412
Jesli ostatni raz pobierałes sterowniki do Nvidii we wrześniu 2021 to masz te sterowniki bardzo stare
Wejdz w ten link i poszukaj aktualnych
https://www.nvidia.com/download/index.aspx
Po zainstalowaniu sterowników obowiązkowo zrestartuj komputer
Oprocz tego polecam naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu narzędziami Windowsa sfc scan i DISM , bo fakt ze nie mozesz znależc opcji aby zrobić DxDiag jest niepojący.
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku ponizej.
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658Po tym wszystkim spróbuj uruchomić gre w trybie okienkowym
W Origin > Biblioteka gier, kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę Sims 4 i wybierz Właściwości gry > Zaawansowane opcje uruchamiania, a następnie w pustym polu wiersza poleceń wpisz to co nizej
-wi zatwierdż
EDIT:]
UWAGA
Jeśli iprzez dluzszy czas nie uruchamiałes gry to nim zaczniesz ja włączać wejdź znow na Origun /Moja Biblioteka gierr - prawym myszy na okładke TS4 i wybierz "sprawdż aktualizacje "
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 6 hours ago
- 11 hours ago