Forum Discussion
Chciałem zrobić raport DxDiag, lecz nie było tej opcji jak w poradniku. A to dziwne, ponieważ już kiedyś robiłem to i była ta opcja
Jaki to system ? Windows 10 czy wczesniejszy? / Windows 10
Jaki procesor - podaj nazwe i numer modelu / AMD RYZEN 3 2200G PRO
Ilość pamieci operacyjnej - czy jest wieksza niz 4 GB? / 16GB
Ile kart graficznych - jedna czy dwie? / jedna zintegrowana druga "normalna" (zintegrowana nie jest aktywna)
Najwazniejsze - Jaka to karta (karty) graficzna.. Podaj pełna nazwę.
NVIDIA Geforce GTX 1050Ti
Kiedy ostatni raz aktualizowales sterowniki karty graficznej ? / od kiedy posiadam kartę graficzną (NVIDIA 1050Ti) czyli od września 2021
Co masz podpiete dodatkow do komputera oprocz standarowego wyposazenia? Drugi monitor? / nie posiadam 2 monitora
Czy masz biegnace w tle programy takie jak Ge Force Experience? Riva Tuner Statistic Server? Afterburner? / nie mam
WAŻNE
Dodając, nie wiem czy to to ale piszę. Więc, gra mi przestała działać po 1 zmianie monitora (tak mi się wydaje) wcześniej miałem małą rozdzielczość a po zmianie była to rozdzielczość 1650x1050
@1231311412
Jesli ostatni raz pobierałes sterowniki do Nvidii we wrześniu 2021 to masz te sterowniki bardzo stare
Wejdz w ten link i poszukaj aktualnych
https://www.nvidia.com/download/index.aspx
Po zainstalowaniu sterowników obowiązkowo zrestartuj komputer
Oprocz tego polecam naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu narzędziami Windowsa sfc scan i DISM , bo fakt ze nie mozesz znależc opcji aby zrobić DxDiag jest niepojący.
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku ponizej.
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658
Po tym wszystkim spróbuj uruchomić gre w trybie okienkowym
W Origin > Biblioteka gier, kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę Sims 4 i wybierz Właściwości gry > Zaawansowane opcje uruchamiania, a następnie w pustym polu wiersza poleceń wpisz to co nizej
-w
i zatwierdż
EDIT:]
UWAGA
Jeśli iprzez dluzszy czas nie uruchamiałes gry to nim zaczniesz ja włączać wejdź znow na Origun /Moja Biblioteka gierr - prawym myszy na okładke TS4 i wybierz "sprawdż aktualizacje "
- 4 years ago
Gdy chce włączyć gre the sims 4 włącza mi się powiadomienie, że gra nie może się włączyć z powodu braku pliku MSVCP.DLL.
- kreatora4 years agoHero (Retired)
Bardzo prosze zakładaj własny nowy temat , a nie wtracaj sie w cudzy
Brak jest pewnych bibliotek Windowsa. Microsoft nie dostarcza ich w aktualizackjach i trzeba je pobierać i instalować samemu.
Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pob...
Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie prawym myszy, a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)
UWAGA!
Zanim zaczniesz pobierac te pliki - musisz przygotowac na nie miejsce na komputerze i wiedziec gdzie umieścic pobrane pliki:
Kliknij prawym myszy na ekran komputera i wybierz : Nowe...Folder
Powstanie nowy pusty folder na ekranie,
Kliknij na niego prawym myszy i wybierz :Zmień nazwe i zmien mu nazwe na Pobrane
Teraz zacznij pobierac te dwa pliki z linku - gdy dostaniesz pytanie gdzie je umieścić wybierz Ekran, a nastepnie folder Pobrane, Po pobraniu obu plików mozesz otworzyc ten folder i dwukrotnie kliknąć na kazdy plik aby go zainstalować, Ne zapomnij po instalacji tych plikow zrestartować komputer
- 4 years ago@kreatora Hej 🙂
Zainstalowałem najnowsze sterowniki, zrestartowałem komputer i nadal to samo.
Pozdrawiam!- kreatora4 years agoHero (Retired)
Zakładam ze takze naprawiles system narzedziami Windowsa sfc scan i DISM jak opisano w poprzednim poście
Idź do Pliki programów (x86) znajdż tam folder Origin Games i wywal go do kosza.Byc moze ten folder instalacyjny gry jest zepsuty - gra odtworzy go jkeszcze raz przy próbie instalacji gry.
Nastepnie otworz Steam i pobierz oraz zainstaluj grę jeszcze raz.- 4 years ago@kreatora Wyrzuciłem do kosza, pobrałem jeszcze raz i bez zmian ☹️
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 11 hours ago
- 11 hours ago
- 15 hours ago