Forum Discussion
kreatora
4 years agoHero (Retired)
@1231311412
To znaczy ze gra nie zainstalowała sie tam gdzie powinna.
Czy zmieniales jej mijsce przeznaczenia podczas instalacji?
Jesli tak to pozwólol jej sie zainstalowac w miejscu domyslnym.
Jeśli nie zmieniałeś to jako miejsce przeznaczenia instalacji wybierz jej folder Origin Games
Po instalacji sprawdź czy znalazła sie tam gdzie powinna
To znaczy ze gra nie zainstalowała sie tam gdzie powinna.
Czy zmieniales jej mijsce przeznaczenia podczas instalacji?
Jesli tak to pozwólol jej sie zainstalowac w miejscu domyslnym.
Jeśli nie zmieniałeś to jako miejsce przeznaczenia instalacji wybierz jej folder Origin Games
Po instalacji sprawdź czy znalazła sie tam gdzie powinna
3 years ago
@kreatora Cześć,
Próbowałem teraz cały czas coś zrobić ale bez zmian bo nie mogę zmienić miejsca docelowego gry tylko automatycznie mi pobiera w plikach steam i tam jest folder ts4
po uruchomieniu gry z plików gry
pojawia się komunikat:
PODCZAS URUCHAMIANIA GRY WYSTĄPIŁ BŁĄD
Nie wykryto zainstalowanej gry The Sims 4 Cyfrowa Edycja Specjalna.
Zainstaluj ją ponownie lub ponów próbę jej uruchomienia.
Włączałem też grę jako administrator.
Robiłem też test spójności plików i wszystko przebiegło pomyślnie.
Pozdrawiam!
Próbowałem teraz cały czas coś zrobić ale bez zmian bo nie mogę zmienić miejsca docelowego gry tylko automatycznie mi pobiera w plikach steam i tam jest folder ts4
po uruchomieniu gry z plików gry
pojawia się komunikat:
PODCZAS URUCHAMIANIA GRY WYSTĄPIŁ BŁĄD
Nie wykryto zainstalowanej gry The Sims 4 Cyfrowa Edycja Specjalna.
Zainstaluj ją ponownie lub ponów próbę jej uruchomienia.
Włączałem też grę jako administrator.
Robiłem też test spójności plików i wszystko przebiegło pomyślnie.
Pozdrawiam!
- 3 years ago@1231311412 też powinienem mieć folder Electronic Arts ale go nie posiadam nie mam pojęcia z jakiego powodu bo chyba wcześniej go miałem
- kreatora3 years agoHero (Retired)@1231311412
Folder Electronic Arts znajdzie sie w Dokumenty ale dopiero po aktywowaniu gry (stworzy się po jej pierwszym właczeniu) ,
Sorry dostales złe namiary na Origin zamiast na Steam do tego folderu instalacyjnego TS4
Tego folderu TS4 nie znajdziesz w Origin. Skoro gre instalowales ze Steamu powinien być w Program Files(x86)\ Steam\steamapps\common\ The Sims 4
Dodaj do wyjatkow i wykluczeń w Windows Defender dwa pliki zaczynajace sie od TS4 z folderów Bins
sciezka
Program Files(x86)\ Steam\steamapps\common\ The Sims 4 / game - szukaj pod literka g - /Bin i Bin_LE W kazdym foldertze Bin znajduje sie plikzaczynajacy sie od TS4 i kazdy z nich trzeba dodać do wyjatków i wykluczeń
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26
https://support.microsoft.com/pl-pl/office/co-to-s%C4%85-wykluczenia-w-zabezpieczeniach-systemu-windows-8b248399-5e63-4a4b-897f-52ea2dddb962#:~:text=Aby%20doda%C4%87%20wykluczenie,pozycj%C4%99%20Dodaj%20lub%20Usu%C5%84%20wykluczenia.
Dodatkowo skoro i tak wyłaczyłes antywirusa z netu odinstaluj go do zera dla pewności - wciaz nie jestem pewna ze to nie jego wina
Tu jest info jak powinno się odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Następnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,318 PostsLatest Activity: 5 days ago
Community Highlights
Recent Discussions
- 20 hours ago
- 2 days ago
Zew Natury zadanie
Solved2 days ago- 3 days ago