Forum Discussion

stachursk's avatar
3 years ago

Problem ze sprzedażą

Cześć, mam problem ze sprzedawaniem wysyłaniem rzeczy które moja simka stworzyła. Problem zauważyłem dobry tydzień temu ale zrestartowałem gre myśląc "może pomoże" - dalej

7 produktów które chcą kupić inne simy - kiedy klikam dostarcz za pośrednictwem plopsy simka dalej stoi w miejscu , nic się nie dzieje, żadnych interakcji ,kiedy chce żeby poszła do toalety - idzie bez problemu

o co tu chodzi? nie mam ŻADNYCH modów, gra jest aktualna, mam większą liczbę dodatków (z tego co pamiętam to nie mam wampirów, kraina magii <--- pisane z pamięci)

Dodatkowo (zdj 2) kiedy klikam na sweter z dostarczeniem - interakcjua jest wykonywana. Czyli  w skrócie kilka moge wysłać - kilka nie mogę wysłać , ma ktoś pomysł na to?

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @stachursk

Spróbuj wymienić skrzynkę pocztową na nową. Niektórym graczom to pomogło.
    Skrzynki pocztowe znajdziesz w panelu zakupu w dziale Urządzenia, tam gdzie są kosze na śmieci

Jeśli to nie pomoże odszukaj folder The Sims4 w Dokumentach
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Następnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Usuń z tego folderu plik localthumbcache.package oraz foldery: cache, cachestr, onlinethumbnailcache.
    Gra odtworzy je po włączeniu

Potem napraw grę:
    Wejdź na swoje konto EA - Kliknij Biblioteka - kliknij trzy kropki na okładce gry - opcja Napraw
  • nie, ponieważ jak narazie mieszkam w bloku więc to nie przejdzie

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@stachursk 

Tak,  jest problem ze sprzedażą, a raczej z Simem, bo od niedawna Sim zacina się podczas wykonywania drobnych codziennych czynności. U mnie często, gdy zaczyna gotować, na przykład w trakcie smażenia jajecznicy, lub gotowania innej potrawy, potrafi przerwać gotowanie i biegnie do innych zajęć.  Problem występuje tylko podczas wykonywania niektórych zajęć i przypuszczam, że jest to związane z najnowszymi aktualizacjami. W większości przypadków Sim się nie zacina, a gra jest płynna.

W przypadku sprzedaży na Plobsy jest podobnie, jak z gotowaniem. W takiej sytuacji każę Simowi  ustawić się przed skrzynką pocztową, a następnie na sprzedanej rzeczy klikam na opcję "Dostarcz za pośrednictwem Plopsy", jeżeli nic się nie dzieje to jeszcze raz klikam. Czasem trzeba kliknąć parę razy pod rząd, aż do skutku. U mnie zwykle za 3-4 razem Sim wysyła przesyłkę.

Dzisiaj przetestowałam sprzedaż w bloku w San Myshuo i jest podobna sytuacja. Pierwsze sprzedaże poszły dobrze i za pierwszym kliknięciem Sim wysłał towary. Przy kolejnych sprzedażach musiałam kazać Simowi stanąć przy skrzynce pocztowej i dopiero wtedy klikałam na  towary do sprzedaży. No i dopiero za 3-4 razem Sim wysyłał je do kupujących.

Jeżeli problem dla ciebie jest duży to na angielskiej części forum AHQ  w dziale "Bug Reports" możesz założyć temat o tym błędzie: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/bd-p/The-Sims-4-Bugs

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,306 PostsLatest Activity: 28 minutes ago