Brak reakcji na forum anglojęzycznym w sprawie tego buga. Znaczy reakcje Graczy są ale reakcji ze strony EA nie ma. Ponieważ miałem awarię komputera i trochę danych mi znikło, oraz kierując się wpisami innych Graczy - zamieściłem na forum anglojęczynym wpis. Tu podaję jego tłumaczenie:
Budowałem swoją rodzinę w Sims 4 ponad rok. 3 pokoleniowa rodzina, zróżnicowane cechy, zachowania. Wszystko poszło na marne przez ostatnią aktualizację. Dodatkowo awaria komputera spowodowała, iż nie mam zapisów sprzed aktualizacji. EA nie poczuwa się nawet aby uznać iż jest błąd. Ciekawe co by było jakby dział prawny EA dostał pozew zbiorowy od graczy iż swoją aktualizacją zniszczył często lata gry i zadowolenie z gry wielu graczom. Czy naprawdę EA nie rozumie, iż zachowania simów po ostatniej aktualizacji można podciągnąć pod szerzenie nienawiści i aspołecznych zachowań? Co z młodymi graczami? Jakie wzorce zachowań wyniosą z gry Sims 4? Czy znowu podniosą się głosy ludzi, iż gry szerzą nienawiść a Sims 4 jest tego przykładem? Czy EA zastanawiało się ile żalu mają Ci gracze, którzy tworzą twórczość do Sims 4 a przez ostatni update mało kto interesuje się ich dokonaniami? A ile strat ponieśli Ci, którzy mają konta na TSR i nie mogą wykorzystywać w grze nowych zawartości bo są skoncentrowani na utrzymaniu rozgrywki na "starym" poziomie zachowań simów? To naprawdę przykre, iż zostawiło się graczy samemu sobie z problemem.