Forum Discussion

Yumcia's avatar
2 years ago

Proszę o pomoc

Hej, proszę o pomoc, jakiś czas nie grałam w simsy i zrobiłam aktualizację dopiero w czwartek. Przed aktualizacją wyjęłam wszystko z folderu mody i dodałam dopiero po tym jak weszłam do gry bez modów, żeby zrobił się nowy plik resource.cfg ( zawsze tak robię po każdej aktualizacji) potem zaktualizowałam wszystkie mody, weszłam do gry i tu właśnie pojawił się problem, którego chyba nigdy nie miałam. Moim simom długo schodzi zaczęcie jakiegokolwiek czynności i gra się trochę ścina. Próbowałam wszystkiego, wyjęłam mody, które zaktualizowałam (mc command center, ui cheats, relationship & pregnancy overhaul i wicked) i odpaliłam grę ale dalej jest tak samo. A jak wyjęłam wszystkie mody, żeby sprawdzić po kolei, który psuje grę to jak chciałam wejść na mój save to gra ładuje się w nieskończoność. Co mam zrobić? 

4 Replies

• Witaj @Yumcia 

Myślę, że nadal masz w grze zepsute mody. Nie mam też dla Ciebie dobrej wiadomości, niektóre zaktualizowane pliki zawierają złośliwe oprogramowanie.  Niedawno zostało to wykryte i niestety żaden antywirus nie jest w stanie odkryć tego programu, gdyż został on nadpisany w zmodyfikowanych plikach.

Dlatego przede wszystkim  sprawdź swój komputer według tej wskazówki:

Aby szybko sprawdzić, czy Twój komputer został naruszony:

- naciśnij Windows + R na klawiaturze, aby otworzyć okno Uruchom.

- W oknie (wierszu poleceń) wpisz „%AppData%/Microsoft/Internet Explorer/UserData” i naciśnij OK.

Spowoduje to otwarcie folderu, z którego korzystało złośliwe oprogramowanie.

Jeśli w tym folderze znajduje się plik o nazwie „Updater.exe”, niestety padłeś ofiarą złośliwego oprogramowania.

Jeżeli po przeszukaniu komputera znajdziesz w nim plik o nazwie „Updater.exe”, to  przeczytaj ten artykuł i zastosuj jego wskazówki - można go przetłumaczyć w Chrome lub przez tłumacza Google.

W artykule znajdziesz wskazówki jakie wrażliwe dane mogły zostać naruszone, oraz  program do usuwania złośliwego oprogramowania stworzony przez Curseforge, partnera-hosta modów Maxis i specjalny mod autorstwa TwistedMexi, który zabezpieczy Twoją grę przed złośliwym oprogramowaniem.

Wyjmij z gry folder Mods oraz usuń z niej następujące pliki/foldery:

- cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli w folderze gry masz także pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to również usuń je natychmiast, gdyż i one powodują błędy gry.

Natychmiast usuń wszystkie zepsute i podejrzane mody z gry/komputera.

Jeśli masz te mody, usuń je:

- „PimpMySims4” (podszywany) – Cult Mod – był w Mod the Sims
    - MySims4 – „Wydarzenia społecznościowe – czas nieograniczony” – było w Curseforge
    - MSQSims (hakowane) – w The Sims Resource, 5-8 lutego
    - Menu oszukiwania nastroju
    - Menu Motherlode
    - Menu kodów sezonowych
    - Prognoza pogody Cheat Menu
    - PlayersWonderland (hakowany) – plik Mouth Preset N16 ts4script – w The Sims Resource, usunięty 8 lutego
    - Wersja 1 moda dla dorosłych , ze styczniową datą pliku – na LoversLab

Gdy wszystko będzie w porządku to przeczytaj uważnie poradnik.

Uwaga:

Pamiętaj, że EA nie odpowiada za zepsutą grę/komputer, wszystkie modyfikacje pobierasz na własną odpowiedzialność.

Pozdrawiam.

• Yumcia's avatar
    Yumcia
    2 years ago

@danuta720Bardzo dziękuję za odpowiedź, widziałam post o tym na jednej z grupek o simsach, wszystko wcześniej sprawdziłam i nie mam pliku "Updater.exe". Zawsze stosuje się do waszego poradnika, jedynie co, to długo nie aktualizowałam gry, bo w nią nie grałam. A jak ją zaktualizowałam to właśnie pojawił się u mnie ten problem, usunęłam mody, z których nie korzystam i jest teraz tak z 30 sekund opóźnienia jak klikam np. na lodówkę.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@Yumcia 

Przyznam, ze u mnie w grze tez mam malutkie opóźnienie przy otwieraniu lodówki.  Myślę jednak, że spowodowane ono jest coraz większą ilością potraw podanych w spisie lodówki.

Gra także obecnie wymaga większej pamięci RAM i lepszych parametrów naszego komputera ze względu na  ilość zainstalowanych dodatków.  Gdy dołożysz do tego mody to dodatkowo obciążysz silnik gry.

Pozdrawiam. 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,301 PostsLatest Activity: 3 hours ago