Forum Discussion

29ta's avatar
29ta
Seasoned Newcomer
15 days ago

Przedmioty znikają z ekwipunku/regałów/pudełi

Cześć,

po ostatniej aktualizacji The Sims 4 zauważyłam, że przedmioty w ekwipunku Simów, regałach, pudełkach z zabawkami i innych pojemnikach znikają.

Kilka szczegółów:

Problem występuje nawet w nowym sejwie, w którym praktycznie nic nie miałam.

Nie używam modów wpływających na ekwipunek ani meble, jedynie CC do CAS(ubrania,włosy,akcesoria,makijaż).

Naprawa gry przez EA App i usunięcie pliku cache (localthumcache.package) nie rozwiązało problemu.

Simowie nie resetują się ani nie występują inne błędy - znikają tylko przedmioty z ekwipunku/pojemników.

Proszę o weryfikację i wydanie hotfixa, ponieważ problem uniemożliwa normalne korzystanie z gry.

Dziękuję!!

1 Reply

• Hej 29ta​ 

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję.  Jestem wolontariuszem i nie zawsze mam czas, żeby wejść na forum.

Niestety, jeżeli chodzi o niestandardową treść (obiekty CC oraz modyfikacje ze skryptami), nie ważne jest, jakiej rozgrywki one dotyczą, gdyż każdy z nich rzutuje na całą grę. Zatem, gdy jakiś mod/CC jest zepsute, to może zepsuć grę w dowolnym miejscu.

Przed chwilą weszłam do gry i zrobiłam zakupy, oraz ugotowałam jedzenie. Umieściłam to wszystko kolejno w wyposażeniu rodziny (tryb budowy), wyposażeniu Sima, oraz w lodowce, po czym zapisałam grę (według opcji zapisz jako) i wyszłam z niej. Po ponownym wejściu do gry nic nie zniknęło, ani z wyposażenia rodziny, ani z wyposażenia Sima, ani z lodówki.

Wynika z tego, ze niestety, w twojej grze znajdują się zepsute mody/CC i to one powodują błędy gry.

Polecam zapoznanie się ze wskazówkami zawartymi w poradniku: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

Proszę także o każdorazowe dołączanie zdjęć do opisywanych problemów, gdyż to pozwoli na skuteczniejsze udzielenie pomocy.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,486 PostsLatest Activity: 4 years ago