Forum Discussion

Re: Śnieżna Eskapada się popsuła

Błąd w końcu został naprawiony, ale nie da rady go usunąć z zapisanej gry, chyba że straci się wszystkie postępy związane z Śnieżną Eskapadą. 

Jeśli uruchamiasz grę przez Origin należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonę TS4 w bibliotece gier i wybrać "Właściwości gry", następnie zakładkę "zaawansowane opcje uruchamiania". W polu podpisanym jako "Argumenty w wierszu poleceń" wpisać -disablepacks:EP10 i zapisać. Wtedy należy uruchomić grę i wczytać popsuty zapis (uruchom grę z niekompletną zawartością). Pojawią się informacje o brakującym dodatku i usuniętych elementach, które należy zignorować. Po wczytaniu zapisu z którego zostanie usunięte wszystko związane z SE, trzeba zapisać grę i wyjść z niej, aby znowu otworzyć właściwości gry i usunąć wpisaną wcześniej komendę, zapisać zmiany. Po ponownym uruchomieniu gry można już normalnie grać w dodatek SE i wybrać się w góry Komorebi, z tym że poziom wspinaczki i wszystkich innych umiejętności z SE, należy rozwinąć od nowa.

Początkowo nie miałam chęci pisać o możliwości rozwiązania tego problemu skoro "został on już rozwiązany", ponieważ całe to rozwiązanie można znaleźć na anglojęzycznym forum, ale sama musiałam nieco pogrzebać, aby dowiedzieć się o tym rozwiązaniu, więc mam nadzieję, że inni nie będą musieli już przez to przechodzić.

No RepliesBe the first to reply

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 9 months ago