Forum Discussion
7 Replies
DZIĘKUJĘ!!!
Jutro rano sprawdzę i dam znać czy działa. ♡♡♡♡
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @Julad011
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂
- @EA Mam ten sam problem i nie wiem co zrobić. Nie wiem jak dodać aplikaje do wyjątków w ustawieniach antywirusa.
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@akzciV
Do wyjatkow dodajesz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjątków w swoim programie antywirusowym. Tu jest ściezka do tych plikow jesli uzywasz Origin
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu folderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków
Tu info jak dodać do wyjątkow te 2 pliki w AVAST
https://support.avast.com/en-ww/article/168/#idt_01Jesli jesteś na EA ap to tych plikow szukasz w Ten komputer> DyskC >Program Files >EA Games >The Sims4>Games/Bin
Jesli masz inny program antywirusowy niz AVAST wpisz w Google jego nazwę i słowko Exceptions i poszukaj w necie instrukcji jak to zrobić ( z reguly niestety te instrukcje są w jezyku angielskim)
Tak prywatnie Windows Defender to swietna zapora antywirusowa dodana do systemu jako gift od Microsoftu i ja nie uzywam żadnego programu antywirusowego z netu typu AVAST, Norton, czy Kasperski bo Windows Defender od Microsoftu w zupełności mi wystarcza. Choc czasem tez ale bardzo rzadko potrafi uznać pliki gry EA za groźnego wirusa.
Jedno jest wazne - jesli zdecydujesz sie odinstalowac swojego anytywirusa w żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
Tu jest info jak powinno się odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Następnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
@kreatora Simsy mam zainstalowane na dysku D. Na zdjęciu widać, gdzie dokładnie. Dodałam to do wyjątków w programie AVAST, a gry nadal nie mogę uruchomić. Nie wiem, może źle ją zainstalowałam? Ale wcześniej też miałam ją na dysku D i normalnie wszystko działało.
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@akzciV
Spróbuj naprawić gre na Origin /EA desktop - w zależnosci na jakiej platformie jesteś
Origin
Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż aplikacja sprawdzi wszystkie dodatki jakie
posiadasz
EA AP
Kolekcja / Na okladce The Sims4 kliknij 3 kropki I wybierz opcje "Weryfikuj pliki gry"
Jesli ta opcja naprawy plików nie bedzie działac to sa 2 możliwosci -
Gre nadal blokuje antywirus
Komputer nie moze odczytać ściezki do folderu instalacyjnego
Jesli jednak opcja naprawy bedzie działać, to daj znać bo moze byc jeszcze co najmniej 5 innych przyczyn dlaczego gra nie działa
(Uzywasz modów? Masz wszystkie aktualizacje Windowsa zrobione poprawnie? Masz aktualne sterowniki karty graficznej? Uzywasz programow od MSI (Afterburner Riva ) ,albo zaawansowanych programow graficznych? Nakladek w grze typu Discord, czy GeForceExperience?)
Jednak w takim wypadku zaloż raczej nowy temat na swoim nicku z podstawowymi informacjami o swoim komputerze, platformie - (EA , Steam czy Origin?) i grze.(mody) - EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @akzciV
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 48 minutes ago
- 5 hours ago
Błąd gry
Solved5 hours ago- 18 hours ago
- 2 days ago