Forum Discussion

Re: błąd wczytywania gry 102:c4caa9ed:69364663

Witaj @swikb 

Ten numer błędu świadczy o nieaktualnych modach/CC.

1. Wyjmij wszystkie mody z folderu mods (najlepiej przenieś cały folder Mods na pulpit komputera) i nie wklejaj ich z powrotem do gry.

2. Z tego samego folderu gry (w Moich Dokumentach)  usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,

3. Napraw grę na Origin

4. Wejdź do gry, a następnie do jakiejś okolicy i wyjdź z niej bez zapisywania jej - utworzy się nowy folder Mods wraz ze zaktualizowanym plikiem Resource

5. Małymi partiami przekładaj po parę sztuk CC i sprawdzaj je w grze.

6. Nie wkładaj na razie żadnych modów, ani CC z trybu CAS oprócz ubrań - te ostatnie (CC z trybu CAS) sprawdzisz na końcu.

7. W folderze Mods porób sobie podfoldery według niżej podanego poradnika,

8. Dopóki nie posegregujesz modów oraz CC według mojego poradnika, nie wkładaj ich  do gry.

Jeżeli nie wiesz czym różnią się mody od CC, przeczytaj uważnie mój poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-mo... , on pomoże ci rozwiązać problem.

Daj znać, jak poszło.

Pozdrawiam.

4 Replies

• Mam taki sam problem, tyle że nie pobieram i nigdy nie pobierałam modów. Co w takim wypadku można zrobić, żeby gra działała poprawnie? Używałam już cleanera i 2 razy próbowałam naprawić gre przez Origin i nic... bardzo proszę o pomoc 🙂 

• Znalazłam w innym temacie Twój komentarz, żeby zrobić folder The sims 4- stary i zacząć grać na "czysto". Tak zrobiłam ,działało, ale kiedy chciałam jechac do kliniki weterynaryjnej ze zwierzakiem, to błąd powrócił ☹️ 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 3 hours ago