Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Brakujące dodatki

@kebabnacienkim2

Jesli nie kupowałeś gry na Steamie tylko bezposrednio od EA zaloguj sie na swoje konto Origin, czy EA Desktop, otworz Moja Biblioteka Gier i kliknij prawym myszy na okladkę The Sims4, nastepnie wybierz opcje "Napraw"
Teoretycznie, jesli Origin moze czytać twoj folder instalacyjny po naprawie gry bazowej i krótkiej przerwie zacznie sprawdzać wszystkie zainstalowane przez Ciebie pakiety i problem sie skończy.

Jesli tak się nie stanie:
Nie wiem czy jestes na Win10,czy Macku, bo w zaleznosci na czym jestes inny jest sposób naprawy tego problemu
Na Win10 musisz odszukać folder Origin Games i usunąćgo do kosza
Sciezka do tego folderu na Win 10
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
Nastepnie zaloguj sie na Origin / Moja Biblioteka Gier - i na okładce The Sims4 powinnaś miec opcje Pobierz
Folder Origin Games gra wykreuje na nowo podczas pobierania.
Wszyskie zakupione dodatki zainstalować sie powinny automatycznie.

Na Macu jednak usuwasz tylko folder Sims4 Packs ktory znajdziesz w Aplikacjach obok folderu The Sims 4
Nastepnie jesli dodatki nie pobiorą się i nie zainstalują się automatycznie przy próbie właczenia gry musisz kliknac na okładke TS4 w bibliotece i nastepnie otwierac poszczegolne zakladki ktore tam zobaczysz i sprawdzać na kakiej okladce dodatku masz opcje Pobierz

Jesli gre kupowaleś na Steamie roznica polega na tym ze pobierasz gre podstawową i dodatki nie z Origin czy EA Desktop ale ze Steamu

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 11 hours ago