Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Hej

@zuzkaorigin

Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostaniej aktualizacji 100% script modów i duża część starszych CC juz nie pasuje do gry.
Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Oigin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił .
Przeczytaj tez ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

1 Reply

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@zuzkaorigin 

Jeżeli masz w grze zepsute blaty, kanapy, sofy, łóżka, stoły do jadalni,  i inne CC to oznacza, że od dawna miałaś w grze je jako zepsute nie wymieniałaś ich na zaktualizowane, bo dotyczą one bardzo starych aktualizacji gry  - sprzed ponad dwóch lat, roku, lub tegorocznych - parę tych aktualizacji zepsuło te CC.

Blaty, kanapy, sofy - dotyczą aktualizacji sprzed dwóch lat, łóżka następnej, a wanny prysznice - sprzed roku.

Sprawdź tez okna, drzwi , oraz luki CC - letnia aktualizacja je zepsuła.

Uważnie przeczytaj mój poradnik - link podany w powyższym poście.

Mała uwaga: Nie wszyscy twórcy CC zaktualizowali te obiekty CC, więc zanim pobierzesz je na nowo, patrz na daty aktualizacji, lub ich numer referencyjny. Jeżeli nie ma informacji o aktualizacji obiektu CC, to nic nie pomoże pobieranie ich na nowo, gdyż pobierzesz ich starą, zepsutą wersję.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,307 PostsLatest Activity: 2 hours ago