Forum Discussion

Re: Jak przenieść simsy na inny komputer

Witaj @blankastycznie12 

Niedawno robiłam to u siebie.🙂

Ze starego komputera przeniosłam na pendrive cały folder The Sims 4 znajdujący się w katalogu Dokument.

A następnie w nowym komputerze zastosowałam następujące kroki:

1. Pobrałam i zainstalowałam najnowszą wersje Origin.

2. Zalogowałam się na swoje konto w Origin i stamtąd pobrałam/zainstalowałam) na komputer - grę oraz wszystkie zakupione dodatki.

3. Uruchomiłam grę, weszłam do CAS i wybrałam jakiegoś Sima, zaakceptowałam go i zostałam przeniesiona do gr, weszłam do pierwszego z brzegu świata i zapisałam grę według opcji "zapisz jako".

4. Wyszłam z gry.

I teraz:

1. Otworzyłam katalog Dokumenty, odszukałam w nim nowo utworzony  folder The Sims 4 i dopisałam do niego nazwę "czysta gra". W pełnym brzemieniu: The Sims 4-czyta gra.

2. Następnie pod tym folderem umieściłam z pendrive mój folder ze starego komputera  - The Sims 4.

3. Włączyłam grę i ujrzałam starą rozgrywkę z moimi domami oraz rodzinami.

Uwaga:

Jeżeli masz w grze jakieś mody to nie włączaj jej w nowym komputerze , dopóki nie przeniesiesz na pulpit komputera folderu Mods, bo na starcie możesz  sobie zepsuć grę.

Dopiero gry uruchomisz stara grę i wszystko będzie dobrze wyglądało,małymi partiami możesz przenosić mody/CC (po kila sztuk) i sprawdzać, jak zachowuje się gra.

I ważne!: po najnowszej aktualizacji gry wszystkie mody oraz wiele CC przestało dobrze działać i jeżeli nie usuniesz ich z gry, mogą ją zepsuć.

Pozdrawiam.

4 Replies

• Unicorn1056's avatar
    Unicorn1056
    Not applicable
    6 years ago
    @danuta720 jak ty to pobrałaś u mnie pokazuje się że biblioteka jest pusta, a simsy że muszę kupić tak jakby
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@Unicorn1056 

Przede wszystkim sprawdź, czy logujesz się na właściwe konto Origin.

Jeżeli nie masz dostępu do gry na swoim koncie - na którym na pewno rejestrowałeś grę, to skontaktuj się z Doradcą EA,  tylko on pomoże Ci wyjaśnić sprawę.

Uwaga:

Obecnie nie ma możliwości kontaktu telefonicznego z centrum pomocy EA, a jedyną możliwością kontaktu na żywo jest angielski czat. Jeśli nie czujesz się na siłach w komunikowaniu się w tym języku możesz skorzystać z dostępnych tłumaczy online - np.  Google Translate.

Pozdrawiam.

• Asteyaxxx's avatar
    Asteyaxxx
    Not applicable
    5 years ago

Czy po przeniesieniu gry zostanie ona na starym urządzeniu? 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 5 days ago
7,767 Posts