Re: Jak przenieść simsy na inny komputer
Witaj @blankastycznie12
Niedawno robiłam to u siebie.🙂
Ze starego komputera przeniosłam na pendrive cały folder The Sims 4 znajdujący się w katalogu Dokument.
A następnie w nowym komputerze zastosowałam następujące kroki:
1. Pobrałam i zainstalowałam najnowszą wersje Origin.
2. Zalogowałam się na swoje konto w Origin i stamtąd pobrałam/zainstalowałam) na komputer - grę oraz wszystkie zakupione dodatki.
3. Uruchomiłam grę, weszłam do CAS i wybrałam jakiegoś Sima, zaakceptowałam go i zostałam przeniesiona do gr, weszłam do pierwszego z brzegu świata i zapisałam grę według opcji "zapisz jako".
4. Wyszłam z gry.
I teraz:
1. Otworzyłam katalog Dokumenty, odszukałam w nim nowo utworzony folder The Sims 4 i dopisałam do niego nazwę "czysta gra". W pełnym brzemieniu: The Sims 4-czyta gra.
2. Następnie pod tym folderem umieściłam z pendrive mój folder ze starego komputera - The Sims 4.
3. Włączyłam grę i ujrzałam starą rozgrywkę z moimi domami oraz rodzinami.
Uwaga:
Jeżeli masz w grze jakieś mody to nie włączaj jej w nowym komputerze , dopóki nie przeniesiesz na pulpit komputera folderu Mods, bo na starcie możesz sobie zepsuć grę.
Dopiero gry uruchomisz stara grę i wszystko będzie dobrze wyglądało,małymi partiami możesz przenosić mody/CC (po kila sztuk) i sprawdzać, jak zachowuje się gra.
I ważne!: po najnowszej aktualizacji gry wszystkie mody oraz wiele CC przestało dobrze działać i jeżeli nie usuniesz ich z gry, mogą ją zepsuć.
Pozdrawiam.