Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Nie mogę wyrzucić śmieci

@plebanx11

1.Jesli masz jakieś mody przenieś/wysuń myszką folder mods na pulpit z folderu gry.
2. Nastepnie obojeętnie czy masz czy nie masz modów idź do folderu gry w Dokumentach
Sciezka do folderu The Sims 4 w Win10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
3. Usuń z tego folderu do kosza plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie - nie obawiaj się, gra odtworzy je wszystkie po wlaczeniu.
4. Nastepnie napraw grę na Origin
Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę The Sims4 - wybierz opcje Napraw,
Musisz odczekać aż Origin sprawdzi i naprawi plki wszystkich dodatów jakie posiadasz.- z tym ze jesli jesteś na Macu Origin naprawi tylko grę podstawowową.
Włącz grę aby wygenerował sie nowy, pusty folder mods i sprawdź czy dalej masz ten bład.w grze bez modów,
Jeśli bład zniknął to znaczy ze zawinil jakiś mod czy CC niekompatybilne z grą po aktualizacji,
Musisz go albo wymienic na nowy aktualny, jednak jesłi nie ma wersji aktualnej stworzonej po 5 września na stronie tworcy musisz usunąć go z gry.
jak sprawdzić mody i znależć ten ktory psuje grę znajdziesz tutaj w poradniku.
. https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Jednak jesli modów nigdy nie uzywaleś , a mimo usuniecia tych folderow i naprawy gry bład nie zniknie wykonaj reset fabyczny folderu gry, Twoje sejfy i biblioteka nie zostana uszkodzone i nie starcisz swojego zapisu,
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
3. Wlacz teraz gre aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy bład znikł , zapisz grę i wyjdz z gry
4. Jesli to bedzie działac wyjdź z gry i usuńs z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swoj stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Włącz grę i sprawdź czy ten bład zniknął także i.w starym sejfie.

Jesli miales mody zastosuj sie do rad z poradnika z podanego powyżej linku, gdyz jesli je włozysz niesprawdzone do gry to znów gra ci sie zepsuje

Nie jestem pracownikiem EA

No RepliesBe the first to reply

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 5 days ago