Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Nie wyświetlają mi się mody w grze

@chonkyboiiii

Rozumiesm ze piszesz o The Sims4
1. Jesli masz program antywirusowy Avasti albo AVG odinstaluj go do zera. Na dzis blokuje pokazanie sie modów w grze.
Po odinstalowaniu tego programu usun z folderu gry folder Gameversion który, dzieki antywirusowi ma w sobie nieaktualna wersje gry.
Na pulpit komputera przenieś/wysun myszka z folderu gry caly folder mods i napraw grę na Origin
Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
Wlacz gre aby wygenerowaly sie nowy poprawny folder GameVersion z poprawną wersją gry oraz nowy folder mods z aktualnym i nowym plikiem resource.cfg
Nastepnie  sprawdź czy masz w opcjach gry właczone mody w grze

Teraz  przeklejaj z folderu mods na pulpicie pojedyncze mody za kazdym razem sprawdzając czy dany mod pokazał sie w grze.Po kazdej aktualizacji dany mod czy CC moze stac sie niekompatybilny z grą i ją psuć. trzeba po aktualizacjach sprawdzac na stronach tworców twoich posiadanych modów czy przypadkiem nie maja juz ich nowych zaktualizowanych wersji albo nie melduja ze dany mod nie działa. Niestety nie wszyscy tworcy modów beda takie informacji dostarczac choc na TSR raczej powinni,
Wiecej o modach w tym poradniku
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

2. Jesli nie mialas zadnych dodatkowych programów antywirusowych to i tak wykonaj to co wyzej oczywiscie oprocz odinstalowania  tego nieposiadanego anywirusa

Nie jestem pracownikiem EA

7 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @0101010101019909

Podejrzewam ze wylaczyład//odinstalowalaś antywrusa więc wlaczylas modyikacje. Po czym mody zaczęly dzialac , a poniewaz niektore z nich po aktualizacji byly juz niekompatybilne z grą to ci tę grę zabklokowały.
    Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach większość script modów i dużo starszych CC juz nie pasują do gry.
    Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.

Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.

Nastepnie napraw gre jak opisano ponizej w sposób, który zalezy od tego zalezności na jakiej platformie na dzis jesteś
    1.Origin oraz Origin I Steam
    Idź na Origin- Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż ta aplikacja sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Jednak jesli gre kupileś/kupiłaś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.." )
    2. EA Ap
    Moja Biblioteka Gier / Na okladce The Sims4 kliknij 3 kropki I wybierz opcje Napraw

Dalej
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I sprawdź, czy nadal masz ten błąd.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usunie
    Przeczytaj tez ten podrecznik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• Hej, 

miałam problem z zainstalowaniem EA app, udało się, tylko Sims 4 zapisały się nie w folderze Electronic Arts, a w folderze EA Games. Gra działa, natomiast nie wygenerował  się folder Mods. Dodałam folder ręcznie - EA Games/The Sims 4/ Mods, ale mody nie działają. 

Ktoś wie jak zrobić, aby mody działały? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Wajjuy3f45 

Upewnij się z menedżerze zadań, że wszystkie procesy związane z grą The Sims 4 zostały zakończone. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 2 hours ago