Forum Discussion
2 Replies
- kreatora5 years agoHero (Retired)
To oznacza jedynie ze jak pisala Danuta729 w folderze mods nadal sie znajduje plik niekompatybilny z grą. Wysun folder mods na pulpit , włacz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i włacz w opcjach gry mody.
Po tym zabiegu ta opcja juz nie wygasnie,
Nastepnie dodaj jeden slownie mod co do ktorego jestes pewna ze jest aktualny i sprawdź czy sie pojawił w grze.
Jesli to zadziala sprawdzaj po kolei cała resztę starych modów i CC aby znaleźć ten który jest nieaktualny,
Jak widzisz ten bład moze miec dwie przyczyny jedną wymieiona pzez Danuta720 w drugim poscie - druga niezgodna wersje gry.
Z tym ze ta druga - niezgodna wersja gry to zupełnie nowy bład, ktory powstał po ostatniej aktualizacji I juiz wiadomo co to sspowodowalo - program antywirusowy. Ta wersja gry nie zapisywala sie poprawnieu u tych ktorzy uzywaja antywirusowych programów innych niz Windows Defender - najczesciej u posiadaczy Avasti i to pomimo dodania tam gry i Origin do wyjatków, Ten programy taksze po ostatniej aktualizacji spowoduja błedy w Galerii - zamiast obrazkow czerwone krzyże. albo Galeria wcale sie nie wczytuje.Origin jest bardzo wrazliwy na wszystkie tego rodzaju programy nie pochodzące z Microsoftu.Rozwiazanem dla tych co nie maja tych programów wiec wersje gry mają zgodne jest to ktore zaproponowała Danuta720 i jeśli wersja gry jest zgodna i w folderze gry i w grze to nalezy jej rozwiazanie stosować.
Edit : Okazuje sie ze wylaczenie programów Avastu i AVC nie wystarcza nalezy je całkowicie odinstalowac i recznie zmienic wersje gry jak opisano wyzej, jesli jest niezgodna z rzeczywistą
Oba te programy powodują nie tylko wylaczenie modów ale inne dolegliwosci gry, ktore moga wam póxniej wyskoczyć Windows Defender na Windowsie i GateKeeper na Macu wystarczająco chronia wasze komputery
Po odinstalowaniu tych programów nalezy obowiazkowo naprawic gre na Origin
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladkę TS44 - opcja Napraw
- @kreatora nie wiesz jak sie ciesze ze twoj post mi pomogl wreszcie mi mody chodza
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 8 hours ago
- 3 days ago