Forum Discussion

Re: Problem z galerią w simsach

Cześć , ogólnie te funkcje co są w poradniku miałam zaznaczone , lecz wyłączyłam i włączyłam jeszcze raz  , galeria działa trochę lepiej , lecz gra dalej przez to się zawiesza i połowa rzeczy się nie włącza , lecz i tak dziękuje za pomoc , miłego dnia 🙂 .

13 Replies

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@wiktoria_kpop 

Mogłabyś przesłać raport Dxdiag - jak go wygenerować i przesłać jest w tym wątku.

Coś mnie niepokoi z tym zawieszeniem Twojego komputera i gry podczas wchodzenia do galerii.

Przy okazji czy posiadasz w grze jakiekolwiek mody lub CC, jeżeli tak to wyjmij je na pulpit komputera.

I nie wkładaj z powrotem do gry - WAŻNE

Wykonaj następujące kroki:

- Usuń z folderu gry The Sims4 z katalogu dokumenty - Cache, Cachestr i localthumb.package bo w nich znajdują się błędy związane z Galerią

- Wejdź do gry i następnie do biblioteki, opróżnij z niej wszystkie rodziny/domy EA.

Jeżeli w Twojej bibliotece masz zapisane swoje rodziny i domy, to także zrób z nimi porządek.

W tym Celu:

Wyjdź z gry, skopiuj folder Tray na pulpit komputera i znowu wejdź do biblioteki w grze, usunąć wszystkie rodziny/domy - Biblioteka ma być pusta. Jak już to zrobisz to wyjdź z gry.

- Teraz wejdź do biblioteki Origin kliknij na okładkę gry prawym przyciskiem myszy i wybierz "napraw"

- Wejdź do gry i sprawdź czy nadal występują błędy. Jeżeli błędy nie zniknęły to wyjdź z gry, następnie wejdź do katalogu dokumenty i do The Sims 4 dopisz jakąś nazwę np. The Sims 4 - stary (W pełnym brzmieniu: The Sims4 - stary).

- Teraz włącz grę - Utworzy się nowy folder The Sims 4, to będzie tzw. czysta gra.

- Wejdź do Cas i wybierz pierwszego lepszego sima, zaakceptuj go i następnie wejdź do pierwszego lepszego otoczenia i wyjdź z gry bez zapisywania.

- Z katalogu dokumenty wejdź do starej gry (The Sims 4 - stary) i stamtąd skopiuj tylko folder save na pulpit komputera.

- Następnie wejdź do nowego utworzonego czystej gry i usuń z tamtąd folder save a na jego miejsce wklej folder save z pulpitu komputera (w folderze save aktualne zapisy Twojej rozgrywki oraz rodziny/domy jakie znajdują się w grze)

Ważne: Jeżeli w starej grze masz jakieś mody lub CC, pod żadnym pozorem nie przeklejaj jej do nowej gry.

Po wykonaniu w/w czynności, wejdź do gry i wejdź do otoczenia gdzie powinny znajdować się Twoje rodziny/domy i sprawdź jak zachowuje się gra.

Jeżeli nadal będą błędy to czekam na raport dxdiag, dopiero będę mógł więcej napisać.

• Ogólnie cały ten poradnik nic mi nie pomógł , jest jeszcze gorzej że tak powiem a plik dxdiag nie chce mi się przesłać ... Nie wiem co zrobić w tej sytuacji , mogłabym wysłać dxdiag jako zrzut ekranu , lecz ten plik nie mieści się :/  

• Bardzo prostym sposobem naprawiłam grę , teraz śmiga bardzo dobrze . Jedyne co musiałam zmienić to grę na 32 bity , dziękuję i tak za wielką pomoc , pozdrawiam 🙂  

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@wiktoria_kpop

Bardzo dziękuję za informacje i cieszę się ze w końcu gra Tobie się naprawiła, ale musisz wiedzieć, że (EA to potwierdzi w najbliższym czasie) dojdzie do aktualizacji, że gra nie będzie obsługiwać trybu 32-bitowego.

https://answers.ea.com/t5/Informacje-o-grach/The-Sims-4-Aktualizacja-odnosnie-obslugiwanych-systemow/m-p/7629684#M332

Najlepiej prześlij ten DXdiag.

Na zdjęciu pokazane jest gdzie kliknąć, żeby dodać plik:

Kliknij na przeglądaj, znajdź raport dxdiag gdzie został utowrzony. W poście napisz np. przesyłam raport i po prostu to wyślij.

• Pisałam już że raport z przyczyn niewiadomych nie chce się mi się  wysłać , nie wiem dlaczego tak jest , gdy wysyłam raport na początku jest a pozniej znika i go nie ma , ogólnie simsy znowu działają tak samo jak wcześniej , wszystko się zawiesza , pozostaje je tylko odinstalować , dziękuję i tak za pomoc  może komuś innemu pomoże ten poradnik , pozdrawiam ...

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@wiktoria_kpop 

Jeśli są problemy z wysłaniem raportu DX, to zrób chociaż takie zrzuty jak ja zrobiłem i wklej je do postu, powinno wystarczyć:

Mogą być jako załączniki lub wklejone do postu.

Ostatecznie wyłącz całkowicie program antywirusowy - Dla pewności, również może mieć z tym coś wspólnego - Galeria i przesłanie załącznika DX.

Pozdrawiam 🙂

• wiktoria_kpop's avatar
    wiktoria_kpop
    6 years ago

ogólnie odinstalowałam już simsy , ponieważ mam już dość męczenia się z nimi 😉

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@wiktoria_kpop 

Bardzo dziękuję za zdjęcia i powiem Ci tak.

1 - Twój komputer ma bardzo słaby procesor - Dwurdzeniowy Pentium 1,90 GHZ, musiałby być przynajmniej 2,50 GHZ lub mocniejszy, po ostatnich aktualizacjach zwiększyły się znacznie wymagania systemowe.

2- Pamięć Ram 4 GB, jest zdecydowanie za mało - zalecane jest mieć 8 GB pamięci.

3- Karta graficzna, zintegrowana Intel tzw. scalak Niestety, ale jest za słaba na tą grę.

Zalecałbym bym Ci jednak kupno nowego komputera.

Pozdrawiam serdecznie i powodzenia 🙂

• Komputera raczej nie zmienię ponieważ kupiłam go niedawno , lecz ja też pozdrawiam i dziękuję za pomoc 😀

• Nie. Do the Sims 4 Wystarczy 4 GB pamięci RAM. Sam obecnie posiadam taką ilość i galeria działa bez zarzutów. Posiadałem zintegrowaną kartę graficzną Intel i było dobrze. Według mnie to wina procesora. 🙂

• @Narayen zalecane jest mieć 8 GB pamięci - chyba cię pogięło totalnie !!!!!!Na simsy 4 wystarczy w zupełności ,to nie jest jakaś wymagająca gra.
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    4 years ago

@Lenusia190823  Hej 🙂

Może napiszę inaczej.

Gra działa bez problemów na 4 GB, sam gram z tą ilością pamięci i jest na razie ok - Tu się zgadza.

Zalecane jest mieć te 8 GB z przyczyn na przyszłość, może się zdarzyć że przy którejś aktualizacji te 4 GB może już nie starczyć - trudno przewidzieć co Twórcy gry zrobią i zadecydują, dlatego już wstępnie się pisze żeby te 8 GB w razie czego mieć. 🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 day ago
7,698 Posts