Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Problem z siadaniem przy stole/biurku - krzesła cc

@iratherina

Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach duzo script modów i nawt niektore CC juz nie pasuje do gry.
Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package, a przy okazji owszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił
Przeczytaj tez dokladnie ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

3 Replies

• Zrobiłam wszystko co jest napisane, problem dalej występuje. Wsadziłam do modów jedno losowe krzesło, wciąż i nadal nie działa :/

Danusiu, pobieram tylko i wyłącznie z TSR, pobrałam wszystko na nowo, problem jest dalej obecny.

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 years ago

@iratherina  Witaj 🙂

Dodam tylko od siebie 🙂

Sprawdziłem w mojej grze na oryginalnych krzesłach i nie wszystkie krzesła można łączyć z biurkiem i ze stołem zależy do jakiej kategorii należy krzesło - Zobacz jak przystawisz krzesło czy utworzy jedną całość tzn. czy pojawi się zielona otoczka pod biurkiem jeśli tak to można to krzesło postawić i sim powinien na nim usiąść odsuwając je ręką do tyłu i siadając wsunie się razem z nim do przodu - krzesło ma dodatkowy slot przesuwania przy siadaniu.

Jeżeli ta otoczka pod biurkiem lub stołem się nie pojawi tylko jest pod samym krzesłem tzn. że krzesło jest elementem "samodzielnym" i sim nie usiądzie na nim, bo przeszkodą jest właśnie biurko albo stół, dlatego sim pokazuje chmurkę i macha rękami.  Widocznie ten CC jest obiektem "samodzielnym" i nie można go łączyć razem z biurkiem lub stołem.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@iratherina 

Cześć 🙂

Może na początek, modyfikacje nie są oficjalnie wspierane przez Electronic Arts, zatem za wszystkie nieformalne obiekty w grze, gracz ponosi własne ryzyko.

Poprawka wsadowa TSR) naprawiała wszystkie krzesła, mogli jednak coś pominąć.

Sprawdź zatem w pierwszej kolejności krzesła od tych twórców:

- Angela

- BuffSumm

- DOT

- RightHearted,

- NynaeveDesign

- ShinoKCR

- Joy

- Lulu265

Być może jakieś krzesła od nich mogły zostać pominięte i nie zostały zaktualizowane. 

Pod każdym obiektem w zakładce Description masz podane informacje na temat danego krzesła oraz jego ewentualnej aktualizacji. Jeżeli krzesło zostało zaktualizowane to przy Revision pojawi się albo cyfra  "2",  " 3" lub dalsza, często także z datą aktualizacji tego obiektu.

Te informacje świadczą o tym, że krzesło na pewno zostało zaktualizowane..

Być może masz w grze również jakieś inne niezaktualizowane mody, lub obiekty CC , np. stoły, wtedy Sim także może nie usiąść na krześle.  Warto więc sprawdzić wszystkie mody/CC.

Pozdrawiam 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 2 hours ago