Forum Discussion

Re: Sims 4 zestaw 7

Jestem w tej samej sytuacji. jestem kolekcjonerką pudełek, już pierwsze co mnie zniechęciło do pakietów rozgrywki i akcesoriów to raz, że nie są sprzedawane oddzielnie w wersji pudełkowej, a dwa, że nie mają płyty. No ale trudno, technologia idzie do przodu, a kupić zestaw wychodzi naprawdę dużo lepiej cenowo, więc to przebolałam, bo przynajmniej miałam swoje pudełko do kolekcji. Następnego zestawu nie ma a pakiety i akcesoria hurtowo wychodzą. Nie mam zamiaru ich kupować dopóki nie wrócą do pudełek. Pierwsze idą zestawy, później wcale bym się nie zdziwiła, gdyby przestali również sprzedawać dodatki w wersji pudełkowej. Czy idzie jakoś się do nich dostać? Ludzie powinni protestować. Już dali radę z ostatnią aktualizacją kiedy wrzucili wypalające oczy tło. Mam nadzieję, że w końcu się zreflektują. Przykre, że taka świetna gra jest w rękach takich zdzierców którzy nie patrzą na graczy, tylko na ich pieniądze.

9 Replies

• theazurrka's avatar
    theazurrka
    Rising Novice
    6 years ago
    @wiikija6277 Jedyne wyjście to spamić im na support, może się ogarną jak z nimi gadałam to udawali głupich, ale może jak więcej osób będzie im pisać...
  • Kejtow's avatar
    Kejtow
    6 years ago

Najgorsze jest to, że nawet jeśli przebolałbym pudełka i chciał kupić zestaw cyfrowo to nie mogę tego zrobić. Opcja stwórz własny zestaw sama mi mówi, że mam wszystkie dodatki, więc dla mnie ta opcja odpada. EA dajcie możliwość stworzenia zestawu jako pakiet rozgrywki + 2 razy akcesoria i po problemie. Jakoś przeboleje pudełka, choć i tak nadal mam nadzieję na zestaw 7 w pudełku. 

Pozdrawiam

• theazurrka's avatar
    theazurrka
    Rising Novice
    6 years ago
    @Kejtow z tym że pisanie tutaj nic nie da, wiem że się powtarzam ale to trzeba pisać na support i to amerykański
  • Kejtow's avatar
    Kejtow
    6 years ago

Up@

Pewnie i Masz racje, choć EA USA raczej nie odpowiada za wydawanie w Polsce, od tego mamy EA Polska, dlatego jest też to forum i ludzie piszą tutaj. Pewnie Ameryka narzuca Polsce swoją wizję ale jednak to Polska powinna odpowiedzieć w pytaniu o wydawanie swoich gier na terenie Polski. Zresztą napisałem zapytanie już do Supportu amerykańskiego i czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam !

Edit: wysłałem maila na adres privacy policy ponieważ do samego Supportu maila nie znalazłem. Wszystkie przekierowania są do forum na którym się znajdujemy. Poczekam i zobaczymy czy odpiszą czy odeślą mnie na inny adres email.

Edit2: tak jak myślałem odpisali że ten mail na który wysłałem wiadomość nie odpowiada za wydawnictwo więc odwołali mnie do EA help

Edit3: napisałem normalnie przez stronę EA help. Szkoda tylko, że nie ma opcji typu problemu jako 'inne', a z wyboru wszelkich dostępnych opcji najbardziej odpowiedni był zgłoś błąd i prześlij opinie 🙂 

• Kejtow's avatar
    Kejtow
    6 years ago

Mailowo pisałem. Ale widzę, że jednak trzeba będzie live chata odpalić.

• @Kejtow I jak? Dowiedziałeś się czegoś? Tu już dodatek Uniwersytet na horyzoncie, a ja zatrzymałam się na zawartości zestawu 6 oraz dodatku Wyspiarskie Życie i nic później oddzielnie nie dokupowałam (a zestawu cyfrowego i tak nie mogłam stworzyć). W tej sytuacji, z dodatkiem Uniwersytet mogłabym skompletować zestaw cyfrowy, więc nie wiem, czy jest sens dalej drążyć temat pudełkowych zestawów. Skoro EA milczy...

• Kejtow's avatar
    Kejtow
    6 years ago

@anika031 

Nic się niestety nie dowiedziałem. Maile jak milczały, tak nadal milczą a na live chacie w końcu nie byłem, bo szczerze powiedziawszy nie miałem czasu by pisać, a potem wręcz zapomniałem aby to zrobić. rozumiem Ciebie i sam stoję przed takim dylematem. Znaczy ja raczej z narzeczoną kupimy dodatek w pudełku aby skończyć kolekcję a co do pakietów i pozostałych rzeczy to poczekamy do końca wsparcia The Sims 4. Wtedy zdecydujemy się kupić internetowo rzeczy które nam brakują. i to będzie Nasz ostatni zakup z serii The Sims. Przykro mi z tego powodu ale jesteśmy bardzo wkur... na politykę wydawniczą i wiele innych aspektów począwszy od cen za pakiety czy akcesoria, a kończąc na zmianie okładek i braku zestawów pudełkowych w trakcie wydawania serii. Jak wyjdzie The Sims 5 to niestety ja osobiście odpadam. Wiem, że jako jedna osoba niczego nie zmienię, ale moich pieniążków za Simsy 5 nie dostaną.

Pozdrawiam

• @Kejtow Dziękuję za odpowiedź. 🙂

Jestem tego samego zdania. Pomijając fakt, że nieźle namieszali, a ubogacanie rozgrywki przez rozszerzenia (zwłaszcza akcesoria) jest nieadekwatne do ich cen, to po prostu, mogliby chociaz dac znać, co dalej z tymi zestawami. A już później każdy gracz, szczegolnie kolekcjoner, wybrałby, w zaleznosci od ich decyzji względem wydawania pudelek, jak i czy w ogole kompletuje dalej serie TS4. Jednak tak się nie stało. Nie dostaliśmy żadnej informacji zwrotnej. Szkoda, bo naprawdę chciałabym wiedzieć, czy warto jeszcze kontynuować przygodę z czwórką. Z drugiej strony, moim zdaniem, wydawane są teraz ciekawe rozszerzenia. Ale jak mam rozbudowywać kolekcję? Tego nie wiem, bo:

"Nie mozna stworzyc zestawu. Twoja kolekcja jest imponująca! Ponieważ posiadasz już znaczną część zawartości The Sims 4, nie możemy w tej chwili stworzyć dla Ciebie całkiem nowego zestawu. Aby znaleźć coś nowego, sprawdź ofertę pojedynczych pakietów"

Nie moge stworzyc całkiem opłacalnego zestawu cyfrowego (choć teoretycznie mógłby znaleźć się tam Uniwersytet; moze z przedpremierowego dodatku nie da rady stworzyc zestawu?), a tak, jak napisałeś, zastanawiam się tez, czy kupowac osobno pudelkowe dodatki i wtedy zadecydować, czy oplaca sie mi uzupelnic cyfrowymi wersjach pakietów rozgrywki i akcesoriów. A całe to zamieszanie i mętlik w mojej glowie, tylko dlatego, że wyparowały pudelkowe zestawy. No trudno. Twórcy mają nas... gdzieś.

Pozdrawiam!

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,582 Posts