Rejestracja nowej podstawy The Sims 4
- 5 years ago
@ArysteaSims
Na jej miejsce nie mozesz - mozesz zarejestrowac dodatkowo i w takiej sytuacji i bedziesz miał dwie podstawy gry na koncie..
Co musisz zrobic to odinstalowac cała grę z komputera. za pomocą Origin - jesli jestes na Windowsie - bo na Macu czesc z tego musisz zrobic recznie,Origin moja biblioteka gier - Prawym myszy na okładke The Sims 4 - "odinstaluj." . (Zakladam ze jestes na PC z Windowsem)
Teraz dodaj kod zakupionej podstawy gry do swojego konta
Origin / Moja biblioteka gier w prawym gornym rogu ekranu zobaczysz zakladke "DODAJ GRE" wejdz w ta zakladke i wpisz kod zakupionej podstawki.
Teraz w swojej bibliotece gier zobaczysz dwie gry The Sims4 - jedna z nich z nazwą edycja kolekcjonerska . Kliknij na jej okladke i bedziesz miał opcje 'Pobierz'
Ta gra ktora bedzie pobrana na twoj komputer bedzie uzywana, aktualizowana i naprawiana, Dodatki pobiora sie automatycznie tez - dla dodatków to bojetne jakiej podstawy uzywasz, wystarczy aby jakas podstawa byla zainstalowana jako pierwsza.
Gdybys mimo wszystko chcial pozbyc sie starej "podstawki" musisz zwrocic sie z prosba o to do EA.
Najpierw jednak zarejestruj nowa gre na koncie - aby sprawdzic czy to ma wazny kod, Jesli te podstawke kupiles z netu to moze nie mieć - oszustów w necie nie brakuje.
Dodatkowo takie dwie informacje
1. Nie ma czegos takiego jak zapisy gry na koncie. Zapisy gry znajduja sie w twoim komputerze w folderze Dokumenty > Electronic Arts
2. Zasadniczo podstawa kolekcjonerska i zwykla roznia sie tylko kilkoma gadzetami - w edycji kolekcjonerskiej jest dodany dodatkowy barek, pare ciuchów, gitara kosiarza i na tym roznice sie kończą, wiec nie spodziewaj sie cudów,
Jesli zdecydujesz sie "pozbyć" tej starej podstawki musisz skontaktowac sie z EA bezposrednio, bo tylko EA moze usunac ci grę z konta.
https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452
Nie jestem pracownikiem EA