Forum Discussion

Majuszkabezuszka's avatar
14 hours ago

Relacje po wyjściu z CAS

Hejka,
Mam pewien problem. Mam dwoje simów którzy mieli ślub i byli małżeństwem. Po wejściu do CAS oraz wyjściu z niego pokazał mi się komunikat że są oni jedynie parą. Stało się to już dwa razy i nie mogę zmienić ich relacji nawet w CAS.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 hours ago

Hej Majuszkabezuszka​ 

Dzięki za opis – to niestety kolejny przypadek tego samego problemu z relacjami po ostatnich aktualizacjach.

Na ten moment wygląda to bardziej na błąd po stronie gry niż coś, co da się naprawić w tej konkretnej rozgrywce.

Możesz spróbować jeszcze jednego obejścia:
    - spróbuj nie wchodzić do CAS w ogóle po ślubie i sprawdź, czy status zostaje poprawny podczas normalnej rozgrywki
    - sprawdź też, czy po ponownym ślubie (np. szybkim wydarzeniu) status utrzyma się bez wchodzenia do CAS

Jeśli problem pojawia się za każdym razem po wejściu do CAS, to niestety jest to bug, który wymaga poprawki.

Daj znać, czy status zmienia się tylko po CAS, czy też sam z siebie podczas gry

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 hours ago

Hej Majuszkabezuszka​ 

Sprawdźmy kilka kroków, które pomogą nam w znalezieniu przyczyny tego problemu. 

Jeśli korzystasz z modów lub zawartości zmodyfikowanej (CC), spróbuj tymczasowo przenieść folder Mods (znajdziesz go w lokalizacji Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4) do innego bezpiecznego miejsca, na przykład na pulpit. Następnie usuń plik localthumbcache.package z głównego folderu The Sims 4 w Dokumentach i sprawdź, czy błąd nadal występuje. Nieaktualne modyfikacje wpływające na relacje lub interfejs CAS często powodują takie zachowania po aktualizacjach gry.

Otwórz aplikację EA, przejdź do swojej biblioteki, kliknij ikonę trzech kropek przy grze The Sims 4 i wybierz opcję Napraw. Pozwoli to zweryfikować spójność plików gry i naprawić te, które mogły ulec uszkodzeniu.

Jeśli chcesz spróbować ponownie połączyć swoich Simów węzłem małżeńskim bezpośrednio w grze, możesz odblokować tę opcję kodem. Otwórz konsolę kodów (skrót Ctrl + Shift + C), wpisz testingcheats true i zatwierdź klawiszem Enter. Następnie wpisz komendę cas.fulleditmode i ponownie zatwierdź. Wejdź do CAS (np. poprzez lustro lub szafę) i sprawdź, czy opcja wyboru małżeństwa jest ponownie dostępna.

Stwórz zupełnie nową, testową rozgrywkę z dwojgiem Simów jako małżeństwo, a następnie wejdź do CAS i wyjdź z niego. Pokaże to, czy problem dotyczy całej gry i jej instalacji, czy też ogranicza się wyłącznie do Twojego dotychczasowego zapisu.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,844 Posts