Forum Discussion

ouangel's avatar
4 years ago
Solved

rodzina twojego sima jest zbyt duża

Mam problem, mianowicie w mojej rodzinie 6 osobowej nie mogę wybrać opcji postaraj się o dziecko do czego dodatkowo wyskakuje komunikat ,,rodzina twojego sima jest zbyt duża". Nie mam zainstalowanych żadnych modów. Pomocy ☹️

• @ouangel,

Czy mogłabyś przesłać tutaj jakieś zdjęcie z tym błędem?

Zrób je z komputera (z gry) - klikając na klawiaturze klawisz  "C" - zdjęcie znajdziesz w folderze Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>folder o nazwie "Zrzuty Ekranu".

9 Replies

• Hej @ouangel 

Rodzina może liczyć 8 Simów na jednej parceli.

Ale, jeżeli w rodzinie znajdują się zwierzaki, liczą się jako członkowie rodziny. Czyli 6 Simów + 2 zwierzaki daje parcelę pełną Simów.

W takiej sytuacji wyjściem jest oddzielenie dorosłych dzieci (lub dziadków)  od reszty rodziny. 

Jeżeli dzieci to nastolatki, lub mniejsze dzieci to lepiej poczekać, aż dorosną i wtedy je rozdzielić lub wysłać na studia.  Zwierzaków raczej bym nie sprzedawała, byłoby mi smutno. No, ale to moje zdanie. 😉

Pozdrawiam.

• ouangel's avatar
    ouangel
    4 years ago

Niestety problem nie leży w tym, ponieważ nie posiadam zwierzaków ☹️(

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 years ago

@ouangel,

Czy mogłabyś przesłać tutaj jakieś zdjęcie z tym błędem?

Zrób je z komputera (z gry) - klikając na klawiaturze klawisz  "C" - zdjęcie znajdziesz w folderze Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>folder o nazwie "Zrzuty Ekranu".

• @EA_Kuba  napisał/a:

Hej @ouangel 

Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. 

Witam,

Mam tak samo jak koleżanka u góry - nie mam modów, mam na praceli 3 simow i nie mogę starać się o dziecko 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Alekzandra_133 

Sprawdź w ustawieniach twoich simow w CAS orientacje seksualną swoich simów. 

Tak wyglada to wyglada w CAS 

• Niestety tak, nadal nie jest to rozwiązanie gdyż mój Sim ogolnie ma ośmioro dzieci - jednak tak jak napisałam wcześniej - na parceli jest ich tylko trójka. Opcja "postaraj się o dziecko" jest zaciemniona ("rodzina twojego sima jest za duża") ☹️

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Alekzandra_133

No tak ale opcja orientacji seksualnej doszla dopiero w aktualizacji lipcowej i jesli grasz w zapisie, powstałym przed tą aktualizacją ( i sim mial te dzieci przed aktualizacja) to gra losowo przydzieliła sama twoim sinmom te orientacje i mogła ustawić mu orientacje na inną..
    Po prostu zapisz te rodzinę w grze do biblioteki przez lustro czy komodę a potem juz nie bedąc w grze sprawdź sobie w CAS te orientacje.

Jesli to nie jest ten przypadek
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    UWAGA! (Jednak jesli gre kupileś/kupiłaś na Steamie naprawiasz ją na Steamie
    Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.." )
    3. Wlacz grę aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy nadal masz te bledy
    4. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli jednak jest to sejf stary, dlugo grany i zawsze zapisywany opcją ZAPISZ a nie ZAPISZ JAKO... , to stary sejf mogl sie zbugować.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 hours ago