Rozmyte postacie, ubrania, brak detali
Hej. Od jakiegoś czasu mam problem z dziwną teksturą na Simach i niektórych przedmiotach. Wrzucam screen Sima z trybu CAS i tam wszystko jest jak powinno, problem dzieje się już w samej rozgrywce i również wrzucam screen. Wywalało mi też komunikat "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem." Nadmieniam, iż mimo tego komunikatu gra uruchamiała się poprawnie i nie zauważyłam odchyleń w grafice. Problemy zaczęły się dopiero po jakimś czasie i na ten czas nie jestem w stanie nawet przypomnieć sobie czy miało to związek z jakąś aktualizacją.
Zrobiłam już następujące rzeczy i żadna z nich nie pomogła:
-usunięcie modów
-reinstalacja gry
-aktualizacja sterowników karty graficznej (pobrane ze strony Radeon)
-aktualizacja oprogramowania Windows
-uruchomienie gry w trybie czystego rozruchu
-naprawienie/zainstalowanie Microsoft Visual
-usunięcie problemów z bibliotekami (po naprawieniu powyższy komunikat zniknął)
-kombinacje z grafiką w opcjach gry, żadne ustawienie nie zmieniało nic
-usunięcie plików tymczasowych
-usunięcie folderu The Sims 4, gra zaczęła się od nowa, dalej to samo.
Poradźcie coś proszę, bo zwariuję. Na infolinii odsyłają mnie tutaj, przysyłają linki, zrobiłam wszystko co było w linkach opisane a problem dalej jest. Nie po to płaci się grube hajsy za grę, żeby coś było nie tak. Wymagania sprzętowe spełniam, jakby ktoś pytał.
Załączam screeny. Okropny blur jakiś czy piksele są na całej postaci i na przedmiotach, ubraniach.