Forum Discussion
Juz zgloszono taki problem na anglojezycznym AHQ
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/Retired-Sim-Required-to-Go-to-Work/m-p/9723448#M198153
Ale nie jest to jeszcze oficjalnie uznane za bug gry, bo za malo osob to zglosilo.
Dodatkowo gre nalezy sprawdzic po wyjęciu modów z gtry
Wiec jedli macie mody w grze :
Przenieście/wysuńcie folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuńcie z folderu gry plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idźcie na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musicie poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadacie.
Wlączcie grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdźcie czy nadal macie ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdźie, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używacie. ( po ostatniej aktualizacji padło 100% modów ze skryptami i duzo obiektów CC)
Ptrzeczytajcie tez ten podręcznik
Jeśli bład nie zniknął idźcie w ten link podany wyzej i kliknijcie napis ME TOO im wiecej osob w to kliknie tym szybciej zostanie to uznane za bug gry i zgloszone do EA
Mozecie tez dodać tam posta niestety w jezyku angielskim ( Polecam tlumacza Google)
Co z tym błędem czy będzie to naprawiane ja dzisiaj na chwilę weszłam w grę i nic się jak narazie nie zmieniło w dalszym ciągu sim nie może przejść na emeryturę
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@kosmitka214
Te pytanie trzeba zadać w tym temacie - link nizej - i niestety po angielsku, bo tylko tam zagładaja (czasem) pracownicy teamu technicznego EA, a tylko oni wiedzą kiedy znajdą czas aby to naprawić. Mozna tez pytać na Twiterze jakiegoś Guru EA ale szansa ze dostaniesz odpowiedź jest bardzo niewielka.
Po ostatnich aktualizacjach ilość bugów przerosła wszystkie pesymistyczne oczekiwania.. Jest tylko jedna gra na świecie, tak rozbudowany "symulator zycia, Za rok jest moze szasa szansa na inną, podobna grę. Jednak widząc jak taka gra sie łatwo psuje wcalo sie nie dziwię ze konkurencja sie nie pcha z podobna produkcją.
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Sim-Can-t-Retire-LE-Generated/td-p/11668423/jump-to/first-unread-message