Forum Discussion

Paola99xD's avatar
6 years ago
Solved

Sim zamiast pływać to chodzi po wodzie oraz brak rozszerzonej wersji telefonu.

Od czasu premiery Wyspiarskiego życia mam bugi w grze. Najpierw nie mogłam na telefonie znaleźć pracy dorywczej, więc zobaczyłam let's play z gry żeby dowiedzieć się gdzie to jest, po czym ujrzałam ż...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    6 years ago

@Paola99xD 

Wszystkie błędy wymienione przez Ciebie związane są z nieaktualnymi modami, które masz w grze. Mody oddziaływają na całą grę i błędy związane z zepsutymi modami mogą pokazać się w zupełnie innych miejscach gry, niż Ci się wydaje.

Wyjmij te mody z gry na stale i nie wkładaj ich z powrotem, dopóki nie zostaną zaktualizowane.

Zapoznaj się z tym poradnikiem i zastosuj jego wszystkie kroki: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Dodatkowo bugi, które masz w grze spowodowane są zwykłymi zapisami gry.

Zapisy:

a/ zapisz

b/ zapisz i wyjdź

- powodują nadpisywanie nowego zapisu na starym, a to w konsekwencji może doprowadzić do  zepsucia się gry, gdyż zapisy zawierają błędy związane z modami, aktualizacjami , a te nakładają się na nowe zapisy gry.

Moja rada na teraz:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera i nie wkładaj go z powrotem do gry

2. Napraw grę na Origin.

3. W katalogu dokumenty do folderu z grą dopisz jakąś nazwę, np: "stara gra" (The Sims 4 -stara gra)

4. Zaloguj się na Origin, włącz grę (utworzy się nowa gra, bez twoich rodzin, domów)i sprawdź, czy nadal masz błędy.

5. Jeżeli wszystko będzie dobrze to zamień w nowym folderze folder Tray z poprzedniej gry z folderem nowej gry.

Uwaga: Folder Tray jest odpowiednikiem Biblioteki w grze, jeżeli chcesz, by twoje rodziny, domy można było umieścić w nowej grze to najpierw zapisz je do Biblioteki, a wtedy ich pliki ukażą się właśnie w folderze Tray

5. Zawsze zapisuj grę według opcji: "zapisz jako".

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,631 Posts