Simowie nie przychodzą na publiczną parcelę lub z niej uciekają
- 1 day ago
Bardzo dziękuję za przesłanie wyraźnego zdjęcia. To pozwoliło na zdiagnozowanie problemu, gdyż na podstawie twojego zdjęcia znalazłam w Galerii ten park i pobrałam go do swojej gry, żeby go przetestować. Okazuje się, że są dwa powody niepojawiających Simów NPC na tej parceli:
- Cechy parceli;
- źle ustawione obiekty, które blokują Simom do nich dostęp.
Zrobiłam kilka zdjęć, które mam nadzieję, ułatwią ci naprawienie tej działki. Jeżeli nie uda ci się tego zrobić, to niestety będziesz musiała z Galerii pobrać inny park.
Moje przeróbki:
- Przede wszystkim usunęłam wszystkie cechy parceli, gdyż utrudniały one dorosłym (i młodych-dorosłym) Simom korzystanie z parku.
- Musiałam przesunąć wszystkie stoiska z jedzeniem, oraz wokół nich usunąć cześć obiektów, ponieważ blokowały Simom dostęp do tych stoisk:
- Przeniosłam na drugą stronę parceli drabinkę dla dzieci, gdyż blokowała dostęp do pierwszego stoiska z jedzeniem. Małe dzieci również nie mogły z niej korzystać.
- Przebudowałam pomieszczenie z szachami, gdyż było w nim za dużo stolików szachowych (i krzeseł), co blokowało dostęp do wszystkich szachów.
- Przebudowałam pomieszczenie z kącikiem kuchennym, gdyż brakowało w nim lodówki.
- Przebudowałam cale pomieszczenie (i podest pod nim), na którym stał bar, gdyż barman nie mógł obsługiwać baru.
- Przeniosłam na drugą stronę działki (obok barku) kioski z pamiątkami, gdyż na poprzednim miejscu Simy nie miały do nich dostępu.
- Dodałam drugie, boczne wejście (między barem a stoiskiem z jedzeniem), żeby Simy miały swobodny dostęp do parku z kilku stron.
Zrzut z góry przebudowanej parceli:
Odblokowanie stoisk z jedzeniem:
Odblokowanie baru i przedłużenie podestu. Obok stoją przeniesione kioski z pamiątkami oraz widać boczne wejście do parku:
Przeniesienie drabinki dla dzieci na drugą stronę parku:
Odblokowanie pomieszczenia z szachami:
Przebudowanie pomieszczenia kuchennego i dodanie małej lodówki: