Forum Discussion
Hej lilaclipgloss
Dzięki za Twój post. Sprawdziłam forum i podsyłam ci kroki, które pomogły innym graczom.
- Spróbuj usunąć plik localthumbcache.package z folderu gry w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4, a potem uruchom grę ponownie. Na Macu ścieżka będzie w Dokumenty w Finderze, więc łatwo go znaleźć.
- Jeśli to nie pomoże, część osób pisała, że pomogło wejście w ustawienia grafiki i zmiana trybu (np. z okna na pełny ekran albo odwrotnie), zapisanie zmian i ponowne wejście do CAS. To potrafi „odblokować” suwaki.
- Dodatkowo warto sprawdzić, czy problem występuje przy innym typie Sima (np. inny wiek lub płeć), bo zdarzało się, że bug dotyczył tylko konkretnego zakresu opcji makijażu.
Daj znać czy coś się zmieniło.
Hej lilaclipgloss
Chciałem sprawdzić czy nadal potrzebujesz pomocy, lub może udało Ci się rozwiązać problem dzięki wskazówkom od EA_Kalina
- lilaclipgloss4 months agoRising Novice
Hej, przepraszam, że po tak długim czasie odpowiadam, ale dopiero teraz miałam chwilę się tym zająć. Przetestowałam grę na całkowicie nowym użytkowniku macOS. Uruchomiłam The Sims 4 na świeżym profilu, bez kopiowania zapisów, ustawień ani folderu The Sims 4. Niestety problem nadal występuje. Dotyczy to wszystkich rodzajów makijażu, w których można modyfikować kolor. Więc chyba problem nie jest związany z zapisami gry, ustawieniami użytkownika ani folderem The Sims 4. :(
- EA_Kalina4 months ago
Community Manager
lilaclipgloss Dzięki za update i test na czystym profilu. Na teraz wygląda to na temat do dalszego sprawdzenia, bo nie ma go jeszcze na liście naprawionych rzeczy po update. Będziemy się przyglądać podobnym zgłoszeniom i sprawdzać, czy pojawia się ich więcej. Jeśli coś się zmieni albo pojawią się nowe informacje, damy znać w tym wątku.
- lilaclipgloss2 months agoRising Novice
Hej! Update - najnowsza aktualizacja naprawiła ten błąd! :) Jeszcze raz dzięki za pomoc. :)