Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

The Sims 4 - Nie mam opcji ,,połącz z siecią"

Cześć!

Chciałabym zapytać o to, jak włączyć galerie w The Sims 4. Mam ustawione 42 lata a nie mam opcji połącz z siecią. Może mi ktoś doradzić z tym problemem? Jeżeli też macie z tym problem kliknijcie przycisk ,,Ja też mam z tym problem" aby jak najszybciej dowiedzieć się w czym tkwi problem 🙂

2 Replies

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Witaj @MP012008

Problem z połączeniem online w galerii był już zgłaszany wcześniej na naszym EN AHQ forum. Było to jakiś czas temu i według informacji z TEGO wątku, zostało naprawione. 

Jeśli u Ciebie błąd pojawił się niedawno spróbuj kroków poniżej. Jeżeli nic nie pomoże dołącz do sprawy zrzuty ekranu z errorem.

Nie można połączyć się z galerią (porady): Oto kilka wskazówek dotyczących rozwiązywania problemów, które można wypróbować.

1.) Wyjdź z gry, uruchom ponownie komputer i ponownie załaduj grę.

2.) Upewnij się, że korzystasz z najnowszej łatki. Jeśli nie korzystasz z najnowszej łatki, możesz nie mieć dostępu do galerii online. 

3.) Upewnij się, że twoje połączenie nie jest blokowane. Na przykład, przejdź do domu znajomego lub miejsca, które ma bezpłatny dostęp do Wi-Fi, takiego jak lokalna kawiarnia, biblioteka, aby sprawdzić, czy możesz połączyć się i korzystać z Galerii. Niektóre miejsca blokują połączenia.

4.) Niezależnie od tego, czy używasz laptopa, czy komputera stacjonarnego, możesz użyć telefonu komórkowego jako tymczasowego hotspot Wi-Fi do połączenia z Internetem.

5.) Czy dostęp do funkcji online w grze jest włączony? Upewnij się, że masz włączony dostęp do funkcji online w grze.

Przejdź do Opcje> Opcje gry> Inne

Włącz dostęp do funkcji online, kliknij Zastosuj zmiany i kliknij Pozostań w trybie offline.(Włącza funkcje online, takie jak galeria w grze.)

Kliknij przycisk Otwórz bibliotekę / Galeria> kliknij kartę Społeczność i kliknij Połącz. Powinno to umożliwić dostęp do Internetu w celu uzyskania dostępu do galerii i załadowania jej.

Jeśli to się nie powiedzie, uruchom program taki jak Ccleaner i narzędzie do czyszczenia rejestru. Następnie spróbuj ponownie wejść do gry i galerii.

6.) Spróbuj naprawić grę. - W zakładce Biblioteka gier: Kliknij prawym przyciskiem myszy na Sims 4 i wybierz Napraw.

7.) Wyłącz Origin w grze

Origin> Ustawienia aplikacji> Więcej> kliknij przełącznik on / off, aby wyłączyć Origin In Game.

8.) Jeśli masz Sims 4 zainstalowany na więcej niż 1 komputerze. Upewnij się, że jesteś wylogowany z Origin na innym komputerze. Lub przełącz go w tryb offline. Następnie spróbuj ponownie, używając komputera, z którym grasz. Powinno to umożliwić dostęp do funkcji online, takich jak galeria.

9.) Jeśli powyższe funkcje nie działają, spróbuj odinstalować Origin i zainstalować ponownie.

Answers HQ w Pigułce - Poradnik dla Początkującego

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Dziękuje za odpowiedź! Wypróbuję wszystkie rady! 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 3 hours ago