Forum Discussion

amelkadrajwerka's avatar
amelkadrajwerka
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

The Sims 4 - zainstalowane dodatki, ale nie ma ich w grze

Cześć wszystkim,

Od dłuższego czasu zmagam się z faktem, że od czasu nowego komputera zaintalowałem EA i The Sims 4 i zaciągneliśmy z córką wszystkie wcześniej zakupione dodatki. Niestety nie ma ich w grze i nie widzę ich jako dodatków w swojej bibliotece. Jestem totalnie bezradny. Będę wdzięczny za wszelaką pomoc.

• Hej amelkadrajwerka​ 

Dodatki nie będą widoczne bezpośrenio w Bibliotece, ale można je zobaczyć po kliknięciu na okładce The Sims 4 w opcję "zarządzaj dodatkami". Upewnijcie się, czy są one pobrane a następnie naprawcie grę i dajcie znać jak poszło.

Jak sprawdzić, czy udało mi się zainstalować pakiet?

W EA app

Wykonaj poniższe kroki, aby sprawdzić, czy pakiet jest zainstalowany w EA app.

1. Otwórz Bibliotekę.
    2. Kliknij kafelek gry The Sims 4.
    3. Wybierz opcję Zarządzaj.
    4. Wybierz opcję Zarządzaj dodatkami.
    5. W okienku pojawi się lista posiadanych dodatków. Zainstalowane dodatki i zawartość w grze to zainstalowana zawartość, którą już posiadasz.
    6. Dodatki do pobrania to te, które posiadasz, lecz nie zostały jeszcze zainstalowane.
    7. Kliknij ikonę Pobierz przy każdym dodatku, który chcesz zainstalować.

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Hej amelkadrajwerka​ 

Dodatki nie będą widoczne bezpośrenio w Bibliotece, ale można je zobaczyć po kliknięciu na okładce The Sims 4 w opcję "zarządzaj dodatkami". Upewnijcie się, czy są one pobrane a następnie naprawcie grę i dajcie znać jak poszło.

Jak sprawdzić, czy udało mi się zainstalować pakiet?

W EA app

Wykonaj poniższe kroki, aby sprawdzić, czy pakiet jest zainstalowany w EA app.

1. Otwórz Bibliotekę.
    2. Kliknij kafelek gry The Sims 4.
    3. Wybierz opcję Zarządzaj.
    4. Wybierz opcję Zarządzaj dodatkami.
    5. W okienku pojawi się lista posiadanych dodatków. Zainstalowane dodatki i zawartość w grze to zainstalowana zawartość, którą już posiadasz.
    6. Dodatki do pobrania to te, które posiadasz, lecz nie zostały jeszcze zainstalowane.
    7. Kliknij ikonę Pobierz przy każdym dodatku, który chcesz zainstalować.
  • amelkadrajwerka's avatar
    amelkadrajwerka
    Seasoned Newcomer
    29 days ago

Niestety brak opcji "zarządzania dodatkami". Instalowaliśmy od nowa zarówno EA jak i sama grę The Sims i nadal brak takiej możliwości by wybrać opcję zarządzania dodatkami

• amelkadrajwerka's avatar
    amelkadrajwerka
    Seasoned Newcomer
    29 days ago

Opcje naprawy takze robiłem. Nie moge ponownie wykorzystać kodów do dadatkow, bo pojawia sie komunikat, ze są juz wykorzystane właśnie przeze mnie.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    27 days ago

Uruchom EA app z poziomu nowego konta administratora i sprawdź czy można wykonać wcześniej wysłaną instrukcję.

Kody gier są jednorazowej aktywacji, a więc można je przypisać do jednego konta. W przypadku odinstalowania i ponownej instalacji, EA app rozpoznaje aktywację numerów seryjnych i umożliwia ich ponowne pobranie.

• Timoti4609's avatar
    Timoti4609
    Seasoned Newcomer
    27 days ago

hey, a wiesz jak przenieś dodatki z xbox na pc na tym samy koncie/loginie?

• 3qhds6damec2's avatar
    3qhds6damec2
    Rising Newcomer
    16 days ago

Cześć, też mam ten problem. Nie mam moich dodatków mimo ,że normalnie grałam pare lat, a nagle znikły. Naprawiałam gre kilka razy, uruchamiałam jako administrator ale też nie mam opcji zarządzania dodatkami. Jak mogę to naprawić? W grze mam swoje rodziny ale wymagaja resetu przez to że niby nie mam dodatków.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    15 days ago

3qhds6damec2​ Być może logujesz się na inne konto, dlatego na wszelki wypadek spróbuj zalogować się do EA app za pomocą swojego pseudonimu  w grze (EA id) a nie za pomocą adresu email. Dodatkowo wyczyść pamięć podręczną EA app.

• 3qhds6damec2's avatar
    3qhds6damec2
    Rising Newcomer
    15 days ago

Próbowałam się zalogować za pomoca mojego ID (miałam inną nazwe ale ta została mi zmieniona być może przez to, że zmieniłam maila do konta) pamietam hasło itd. tylko przy logowaniu zostaje wysłany kod weryfikacyjny na poczte do której nie mam dostepu ( bardzo dawno temu stworzyłam i nie pamiętam hasła). Pamięć podręczną czyściłam. Jest jeszcze jakiś sposób na to czy dodatki mi przepadły? Próbowałam zmienić hasło do tej starej poczty ale też nie mogę.  Może gdybym jakoś skontaktowała się z EA to by mi pomogli.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 6 minutes ago