4 years ago
The sims 4 aktualizacja
Zaczęłam zgrywać sobie nowa aktualizacje the sims 4. Miałam chyba 50% gdy nagle cały komputer mi się zawiesił. Wcześniej gra działała bez zarzutu, aktualizacje przechodziły pomyślnie. Nawet naprawa g...
to mam go pobranego i przeskanowałam raz. jest napisane ze jest chroniony.
nie wiem czy to sie zalicza do antywirusow ale mam jedynie "advanced system care". wczesniej chyba mialam avg (chyba tak sie nazywal) ale chyba go odinstalowalam
i we wlasciwosciach systemu pisze ze mam 64 bit
przy niektórych plikach mam tylko opcje "odinstaluj" a przy niektórych "odinstaluj" i jeszcze "zmień" to co mam zrobic? coś wciskać? czy nic i po prostu pobrac? i jak mam pobrać to wszystkie pliki tak?
@DestiDTmspp
Zmień = ta opcję wybierz
Pobierz wszystkie pliki z tego linku oprocz takich co maja koncowke Arm po pobraniu klikaj na kady plik aby sie zainstalował. Jak zainstalujesz ostatni - zrestartuj komputer
Nawet jesli plki beda te same jakie masz to po prostu nadpiszą sie na starymi
dobrze i jeśli już zainstaluje to wtedy spróbować pobrać origina, tak?
znaczy się
to z originem mam jakiś problem
bo pobierałam ten chyba antywirus z microsofta i normalnie pobrało
bez wyłączania komputera
wcześniej go odinstalowałam tak jak napisałaś/eś bo myślałam że to antywirus i też poszło bez zarzutu
tylko z originem mam jakiś problem, ale to od ostatniej aktualizacji
chyba pobierałam ją 24.03.2021 i właśnie wtedy mi wyłączyło komputer ;/
zamroziło ekran*
to dzisiaj dopiero mi się komp sam wyłączył
jak pobierałam origin
później pobiorę te pliki i zrobie ten scan
a i mam takie pytanko
mam pobierac te x64 czy x86?
@DestiDTmspp
Mialas ten link juz w poprzednich postach ale podaje jeszcze raz
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
Pobierasz wszystkie VC++x64 czy VC++x86 pliki z tych linkow oprocz takich ktore dodatkowo w nazwie maja wersja: arm.
Wersja arm ie jest pzeznaczona dla twojego komputera
no ja wiem ale mi chodzi czy mam pobierac x64 czy x86 bo nie wiem ktore pobierac
okej okej, a mam też pobierać jakąś tam bibliotekę czy nie?
i nie rozumiem jak zrobić ten skan
za skomplikowane dla mnie
rozumiem, no zobaczę jeszcze.
to jak pobrałam te pliki z tej strony, ale skanu nie zrobiłam bo jest dla mnie zbyt skomplikowane to co teraz mam zrobić?
no to są zainstalowane i wczoraj te pliki instalowałam więc w sumie robiłam restart komputera
tylko nie mam zainstalowanych plików te które mają 2010 w nazwie bo jak chciałam zainstalować to żadnych plików nie było na tej stronie co mnie przekierowało
a okej to zaraz zrobię ten restart.
to co teraz powinnam zrobić? coś jeszcze czy mogę już spróbowac pobrać origina a potem simsy zaaktualizować?
jak narazie jest super! zgrałam origina, nie było tak jak wtedy że mi się wyłączył w trakcie pobierania
zobaczę zaraz jak będzie z simsami
tylko teraz chyba mam inny problem
bo procenty stoją mi w miejscu i nie wiem czy to zaraz się naprawi czy nie ;/
dobra, origin pobrał się normalnie i zaczęłam aktualizować simsy
Przygotowanie do pobierania poszło normalnie ale jak już była ta normalna aktualizacja to znów zmroziło mi ekran
No nie wiem, spróbuję jeszcze raz.
No i jak jest przygotowywanie do aktualizacji to wszystko działa ale jak pobiera się aktualizacja to znowu mrozi mi ekran. Jak poruszam kursorem to z opóźnieniem się porusza.
@DestiDTmspp
Wyglada na to ze instalowanie aktualizacji tak obciąza komputer - procesor prawdopodobnie - ze ten sie zawiesza.
Zrób DxDiag tego komputera.i zalacz go tutaj. Nie bedzie kompletny bo Win7 nie potrafi zglosić problemów z systemem ale bedzie przynajmniej widać jaki masz procesor, jaką kartę graficzną, jakie sterowniki i z ktorego roku oraz ile pamieci operacyjnej RAM to ma dostepnej.
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Jednak jesli jest problem z systemem chlodzenia procesora, to tego DXDiag nie pokaze . Tego typu problemy moze tylko zdiagnozować serwis komuterowy badajac dostaczony komputer.